ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΑΛΜΜΕ: Στην Agrifreda το 85% – Παρουσία EOS Capital και OLYMP στο νέο ΔΣ

ΑΛΜΜΕ: Στην Agrifreda το 85% – Παρουσία EOS Capital και OLYMP στο νέο ΔΣ

Στην Agrifreda ανήκει εδώ και λίγες ημέρες το 85% της ΑΛΜΜΕ.

Η Agrifreda, στην οποία έχει μπει το φθινόπωρο το ΕΟS Hellenic Renaissance Fund με μια επένδυση €15 εκατ. προγραμματίζοντας την τοποθέτηση ακόμη €5 εκατ., θα αναλάβει την εξόφληση οφειλών και την άρση εγγυήσεων που έχουν οι συνεταιρισμοί στην PQH για οφειλές στην πρώην Αγροτική Τράπεζα. Πληροφορίες θέλουν την Agrifreda να έχει ήδη κλείσει την εκκρεμότητα με την PQH πληρώνοντας ένα ποσό της τάξης των €11,2 εκατ.

Οι τρεις τοπικοί συνεταιρισμοί (Άμμου Βέροιας Νέος Αλιάκμων, Μέσης και Μελίκης Ημαθίας) διατηρούν μερίδιο 15% της ΑΛΜΜΕ, σε μία συμφωνία που προβλέπει ότι σε βάθος 15ετίας η σχέση αυτή δεν θα διαταραχθεί, εξασφαλίζοντας τη διάθεση της παραγωγής των περίπου 1.500 αγροτών-μελών των τριών συνεταιρισμών.

Με την προσθήκη της ΑΛΜΜΕ, η Agrifreda ανεβάζει τον συνολικό της τζίρο στα επίπεδα των €100 εκατ. και το EBITDA γύρω στα €15 εκατ.

Οι αλλαγές στο μετοχικό κεφάλαιο και το ΔΣ

Ειδικότερα, μετά από απόφαση της ΓΣ στις 19 Απριλίου αποφασίστηκε η μείωση του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΑΛΜΜΕ κατά το ποσό των €5.023.445,00, με τη μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχών από 50 ευρώ σε 15 ευρώ, με αποτέλεσμα το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας να ανέρχεται σε €2.152.905 διαιρούμενο σε 143.527 ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας €15 εκάστης. Στη συνέχεια αποφασίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά €12.199.995, με έκδοση 813.333 ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας εκάστης €15.

Πλέον, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ορίζεται σε €14.352.900 ολοσχερώς καταβεβλημένο και κατανέμεται σε 956.860 ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής €15.

Παράλληλα άλλαξε ριζικά το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΑΛΜΜΕ το οποίο αποτελείται από στελέχη της Agrifreda και της EOS Capital, καθώς επίσης και τα αδέρφια Κωνσταντόπουλου της OLYMP, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο και για μετοχική συμμετοχή της τελευταίας. Ειδικότερα το ΔΣ διαμορφώνεται ως εξής:

  • Κωνσταντόπουλος Προκόπης, πρόεδρος
  • Γιάννης Παπαδόπουλος Γιάννης, Αντιπρόεδρος
  • Σινιόσογλου Γιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος
  • Σινιόσογλου Ιωσήφ, μέλος
  • Λουκανόπουλος Απόστολος, μέλος
  • Κωνσταντόπουλος Γιώργος μέλος
  • Μήλιος Κωνσταντίνος, μέλος

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο προηγούμενο ΔΣ της εταιρείας βρισκόταν μόνο ο Απόστολος Λουκανόπουλος, στη θέση του προέδρου και CEO, μέχρι πρότινος. Ο κ. Λουκανόπουλος είναι πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μελίκης.

Νέα μονάδα

ΑΛΜΜΕ: Στην Agrifreda το 85% – Παρουσία EOS Capital και OLYMP στο νέο ΔΣ-1

Πρόσφατα, επενδυτικό project της Agrifreda, εντάχθηκε στο καθεστώς ενίσχυσης “Mεταποίηση – Εφοδιαστική Αλυσίδα” του Αναπτυξιακού Νόμου. Η συγκεκριμένη επένδυση, συνολικού ύψους €1,886 εκατ., αφορά τη δημιουργία νέας μονάδας για την παραγωγή σοκολάτας και άλλων παρασκευασμάτων διατροφής που περιέχουν κακάο (εκτός από ζαχαρούχα σκόνη κακάου), σε άλλες μορφές εκτός χύδη, στην Επισκοπή Νάουσας. Η εταιρεία θα λάβει ενίσχυση €905,7 χιλ. 

Διαβάστε επίσης:

EOS Capital: Πού στοχεύει το νέο fund των 250 εκατ. ευρώ

Η Θεσσαλονίκη μπορεί να γίνει διεθνής κόμβος logistics

Πίνδος: Μπήκε στο retail του Ντουμπάι – Στα 400 εκατ. ο τζίρος του 2023

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News