ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Παπουτσάνης: Πώς επέδρασαν τα μέτρα στις πωλήσεις – Κοιτάζει εξαγορές

Παπουτσάνης: Πώς επέδρασαν τα μέτρα στις πωλήσεις – Κοιτάζει εξαγορές

Πλήγμα στις πωλήσεις της «Παπουτσάνης» επέφεραν τα μέτρα Σκρέκα για την ακρίβεια, τόσο λόγω της μείωσης των τιμών τιμοκαταλόγου κατά περίπου 15%, όσο και λόγω της στάσης των λιανεμπόρων οι οποίοι σταμάτησαν τις αγορές τον Φεβρουάριο αναμένοντας τις νέες τιμές. Πάντως, η εταιρεία, αναμένει ενίσχυση του τζίρου της το 2024, με το βάρος να δίνεται στην περαιτέρω επέκτασή της σε ξένες αγορές. 

«Τα επώνυμα προϊόντα σημειώνουν  διψήφια ανάπτυξη στο α’ τρίμηνο του 2024, όμως λόγω της αναστάτωσης που προκάλεσαν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, ο ρυθμός ανάπτυξης είναι σημαντικά μειωμένος σε σύγκριση με το 2023 αλλά και σε σύγκριση με αυτόν που ίσχυε μέχρι τον Φεβρουάριο του 2024», ανέφερε χαρακτηριστικά χθες ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Μενέλαος Τασόπουλος κατά την ενημέρωση των αναλυτών για τα οικονομικά αποτελέσματα της «Παπουτσάνης». 

«Είχαμε πολύ δυνατό πλάνο προωθητικών ενεργειών και ειδικά  για το λανσάρισμα των απορρυπαντικών Αρκάδι για το α’ τρίμηνο του 2024 το οποίο το μεταθέσαμε για αργότερα. Οι πελάτες μας σταμάτησαν τις αγορές τον Φεβρουάριο, επηρεάζοντας έτσι τις πωλήσεις», πρόσθεσε η κυρία Ειρήνη Χατζηιωακειμίδου, διευθύντρια μάρκετινγκ της «Παπουτσάνης». Η ίδια δήλωσε ότι από την 1η Μαρτίου έχουν μειωθεί κατά 15% οι τιμές τιμοκαταλόγου και ανάλογη είναι η εικόνα και στους ανταγωνιστές της εταιρείας. «Αν τελικά πετύχει η ρύθμιση θα το δούμε σε βάθος χρόνου», επεσήμανε. 

Η διοίκηση της «Παπουτσάνης» αναμένει το 2024 ανάπτυξη των πωλήσεών της κατά 12% με τον τζίρο να διαμορφώνεται στο επίπεδο των 70 εκατ. ευρώ από 62,3% το 2023, μέσω της περαιτέρω διείσδυσης των επώνυμων προϊόντων, μέσω των νέων συνεργασιών, αλλά και μέσω της γεωγραφικής επέκτασης της εταιρείας. Το 2023 το 55% των πωλήσεων της «Παπουτσάνης» προήλθαν από τις εξαγωγές σε 35 χώρες με το 44% να είναι στην Ευρώπη, το 6% στη Βόρεια Αμερική και το 5% στην Ασία. Η εταιρεία, πάντως, δεν αποκλείει εξαγορά εκτός Ευρώπης ή την κατασκευή παραγωγικής μονάδας σε άλλη χώρα, όπως ανέφερε ο κ. Τασόπουλος, ερωτηθείς από το «MR». 

Οι επενδύσεις για το 2024 σχεδιάζεται να ανέλθουν σε 5,5 εκατ. ευρώ εκ των οποίων το 1 εκατ. ευρώ αφορά την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, η οποία θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι και η σύνδεσή τους στο δίκτυο αναμένεται τον Σεπτέμβριο. 

Διαβάστε επίσης: 

Παπουτσάνης: Βελτιωμένα κέρδη κατά 36% – Μέρισμα 0,04 ευρώ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News