Business & Finance Τετάρτη 27/12/2023, 07:10 ΜΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Cardlink: Αναμένει μικρή πτώση του τζίρου, αλλά βελτιωμένη κερδοφορία το 2023 – Διασυνδέει POS-ταμειακές με ΑΑΔΕ

Cardlink: Αναμένει μικρή πτώση του τζίρου, αλλά βελτιωμένη κερδοφορία το 2023 – Διασυνδέει POS-ταμειακές με ΑΑΔΕ

Θετικές θεωρεί ότι είναι οι προοπτικές για την ανάπτυξη της εταιρείας και τη φετινή χρονιά η διοίκηση της Cardlink. Γενικότερα, προβλέπει ήπια υποχώρηση του κύκλου εργασιών, ενίσχυση της κερδοφορίας λόγω της συγκράτησης λειτουργικού κόστους και της μικρής έκθεσης σε δανεισμό, καθώς και περαιτέρω ενίσχυση των λειτουργικών ταμειακών ροών της.

Ειδικότερα, εκτιμά ότι η διείσδυση των ηλεκτρονικών πληρωμών με κάρτες θα συνεχίσει να αναπτύσσεται, καθώς η χρήση κάρτας έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη επιχειρήσεων και καταναλωτών που πραγματοποιούν ηλεκτρονικές συναλλαγές πλέον ακόμα και για μικροποσά.

Παράλληλα, σημειώνει ότι οι εξελίξεις που έλαβαν χώρα στον κλάδο των πληρωμών με την απόσχιση του κλάδου αποδοχής καρτών και εκκαθάρισης συναλλαγών από τις συστημικές τράπεζες στην Ελλάδα και την πώληση σε διεθνείς ομίλους που δραστηριοποιούνται στις υπηρεσίες πληρωμών, ενδέχεται να επιφέρουν αλλαγές στην εγχώρια αγορά.
Επίσης, η εταιρεία συνεχίζει τη μακροπρόθεσμη στρατηγική συνεργασία με όλους τους παρόχους υπηρεσιών πληρωμών.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η περυσινή χρήση είχε κλείσει με τζίρο €45,73 εκατ., κέρδη προ φόρων €6,87 εκατ. και καθαρά κέρδη €5,26 εκατ. Η χρονιά έκλεισε με την εταιρεία να διαχειρίζεται 290 χιλ. τερματικά, ενώ επεξεργάστηκε περί τις 740 εκατομμύρια συναλλαγές, είτε μέσω των φυσικών τερματικών, είτε μέσω των e-commerce καναλιών.

Συνεργασίες

Η Cardlink συνεργάζεται με κορυφαίες επιχειρήσεις, προσφέροντας ευέλικτες και ασφαλείς λύσεις self-service συναλλαγών σε όλους τους κλάδους, συμπεριλαμβανομένου του retail, της φιλοξενίας, της ψυχαγωγίας και της ηλεκτροκίνησης.

Ενδεικτικά, η εταιρεία:

  • στηρίζει την ανάγκη για self-service συναλλαγές στα σημεία ελεγχόμενης πρόσβασης και στάθμευσης του μακροχρόνιου συνεργάτη της Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών
  • παρέχει πληρωμές χωρίς επιτήρηση στο i-mall, το πρώτο ρομποτικό micro-market της Ελλάδας
  • δίνει τη δυνατότητα εξυπηρέτησης εκτός ταμείου στους πελάτες της Vodafone και της Κωτσόβολος

Επιπλέον, η Cardlink, σε συνεργασία με την Visa, παγκόσμιο ηγέτη στις ψηφιακές πληρωμές, εγκατέστησε αυτόματους πωλητές έκδοσης εισιτηρίων σε αρχαιολογικούς χώρους, αναβαθμίζοντας την εμπειρία εκατομμυρίων τουριστών και βοηθώντας τον εκσυγχρονισμό του τουριστικό προφίλ της χώρας. Με τον ίδιο συνεργάτη, έχει αναβαθμίσει την self-service εμπειρία χιλιάδων επισκεπτών σε φεστιβάλ, συναυλίες και events.

Παράλληλα, με το Retail Innovation Hub, που υλοποιεί με το Found.ation., φέρνει σε επαφή retail experts, startups και εταιρείες τεχνολογίας για να συνδιαμορφώσουν το μέλλον του retail.

Διασύνδεση τερματικών

Σημειώνεται τέλος ότι η Cardlink, μέλος της Worldline, βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με την ΑΑΔΕ και προχωρά στην εναρμόνιση με τις προδιαγραφές του νέου πρωτοκόλλου στα POS που διαθέτει στην αγορά. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία βρίσκεται στο πλευρό των επιχειρήσεων για τη διασύνδεση των τερματικών τους με τα ταμειακά συστήματα, δεσμευόμενη να τους παρέχει την υποστήριξη που χρειάζονται στο διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον των ηλεκτρονικών πληρωμών.
Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία έχει ενημερώσει την ψηφιακή πλατφόρμα της ΑΑΔΕ με τα επικαιροποιημένα δεδομένα των τερματικών που διαθέτει στην αγορά και έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία υποβολής της δήλωσης συμμόρφωσης, ανακοινώνοντας τα μοντέλα POS που θα εναρμονιστούν με τις προδιαγραφές της φορολογικής αρχής και προβλέπεται να αναβαθμιστούν, ώστε να υποστηρίζουν τη διασύνδεση με τα ταμειακά συστήματα των επιχειρήσεων.
Η αναβάθμιση θα υλοποιηθεί σταδιακά, το αμέσως επόμενο διάστημα, ανά μοντέλο τερματικού. Η αναβάθμιση αυτή είναι αυτόματη και ολοκληρώνεται εξ αποστάσεως, εξασφαλίζοντας την ασφαλή και ποιοτική μετάβαση των επιχειρήσεων.

Moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Επεκτείνεται η χρήση POS σε 35 δραστηριότητες της ελληνικής Οικονομίας

Λίγες τράπεζες, πολλή ρευστότητα – Γιατί είναι καθηλωµένα τα επιτόκια καταθέσεων

Αγοράζοντας τα δώρα των Χριστουγέννων δωρεάν – Πώς δουλεύουν τα Girl Math στις γιορτές

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News