Business & Finance Δευτέρα 19/06/2023, 09:33
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Coca-Cola HBC: Εξαγόρασε την βότκα Finlandia αντί 220 εκατ. δολαρίων

Coca-Cola HBC: Εξαγόρασε την βότκα Finlandia αντί 220 εκατ. δολαρίων

Την εξαγορά της Brown-Forman Finland, στην οποία ανήκει η βότκα Finlandia, αντί 220 εκατ. δολαρίων ανακοίνωσε η Coca-Cola HBC.

Η Finlandia ιδρύθηκε το 1970 και είναι κορυφαία μάρκα βότκας στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη με ετήσιους όγκους 2,7 εκατομμυρίων κιβωτίων 9L παγκοσμίως, εκ των οποίων περισσότερο από το 60% παράγεται εντός του γεωγραφικού αποτυπώματος της Coca-Cola HBC. Η Finlandia εμφιαλώνεται από την Anora Group στη Φινλανδία βάσει μιας μακροπρόθεσμης συμφωνίας παροχής υπηρεσιών παραγωγής και διατίθεται στην καθαρή έκδοση και σε πολλές ακόμα εκδόσεις με γεύση.

Η Coca-Cola HBC διανέμει τη Finlandia και άλλες μάρκες υψηλής ποιότητας οινοπνευματωδών ποτών για περισσότερα από 17 χρόνια και αυτή η εξαγορά θα εμπλουτίσει και θα ενισχύσει περαιτέρω το χαρτοφυλάκιό της σε περισσότερες από τις αγορές της, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. 

Η εξαγορά της Finlandia θα ενισχύσει τη θέση της Coca-Cola HBC στα premium ποτά, δημιουργώντας ευκαιρίες ανάμειξης με premium και super-premium μη αλκοολικά έτοιμα προς κατανάλωση προϊόντα (NARTD) και ενισχύοντας τις συνεργασίες της με πελάτες σε στρατηγικά σημαντικά κανάλια όπως το HoReCa.

Διαβάστε επίσης: 

ΕΨΑ: Ένας αιώνας ζωής – Από τη λεμονάδα της Αγριάς Βόλου στα χέρια του fund SMERC

Ξεκίνησε η παραγωγή των αναψυκτικών ΗΒΗ στο εργοστάσιο της ΕΨΑ στο Βόλο

Η μαγική ροζ σόδα και η σφήνα της «Βίκος» στις πολυεθνικές

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News