Business & Finance Πέμπτη 2/03/2023, 15:22
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αναμονή για τη Γ.Σ. της MIG – Αύριο η απόφαση του δικαστηρίου

Αναμονή για τη Γ.Σ. της MIG – Αύριο η απόφαση του δικαστηρίου

Αύριο Παρασκευή, που είναι προγραμματισμένη και η εξ’ αναβολής Γενική Συνέλευση της MIG αναμένεται η απόφαση επί του αιτήματος προσωρινής διαταγής που κατέθεσε η πλευρά των μετόχων που ηγείται ο εφοπλιστής Μ. Ηλιόπουλος στο πλαίσιο των ασφαλιστικών μέτρων.

Σήμερα συζητήθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της Marfin Investment Group (MIG) για την αναστολή απόφασης του διοικητικού συμβουλίου της. Ως προφανή στόχο της ενέργειας αυτής κύκλοι της αγοράς προσδιορίζουν το πάγωμα της γενικής συνέλευσης της MIG την Παρασκευή το απόγευμα στις 18:00 και για αυτό ζητήθηκε και η έκδοση προσωρινής διαταγής. 

Όπως έγραψε το Business Talk, η γενική συνέλευση έχει συγκληθεί για να επικυρώσει την συμφωνία ανταλλαγής χρεών ύψους 440 εκατομμυρίων περίπου της MIG που κατέχει η STRIX Holdings με μετοχές που η MIG κατέχει στην ακτοπλοϊκή Attica Group (79,38%). Ο Μάριος Ηλιόπουλος ελέγχει την ακτοπλοϊκή Seajets, βασική  ανταγωνίστρια της Attica. Η Attica βρίσκεται σε φάση απορρόφησης της άλλης μεγάλης αλλά με οικονομικά προβλήματα ελληνικής ακτοπλοϊκής, ΑΝΕΚ. 

Έχοντας συγκεντρώσει το τελευταίο διάστημα, μαζί με συνεργάτες του με τους οποίους λειτουργεί όπως έχει δηλώσει συντονισμένα, ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου της MIG 12,99% , κατέχει άνω του 5% και ως εκ τούτου έχει το δικαίωμα να ζητήσει ασφαλιστικά μέτρα. Νομικοί κύκλοι ωστόσο εκτιμούν πως καθώς δεν κατέχει τουλάχιστον το 20% των δικαιωμάτων ψήφου δεν μπορεί να ζητήσει, όπως επίσης έκανε, διαχειριστικό έλεγχο των πεπραγμένων της διοίκησης της MIG για τις οικονομικές χρήσεις 2020, 2021, 2022 και μέχρι σήμερα ισχυριζόμενος παραβιάσεις της νομοθεσίας.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Οι τελευταίες εξελίξεις στο «μέτωπο» της MIG και τα μέτρα του ΧΑ για τη χαμηλή διασπορά

MIG: Ασφαλιστικά μέτρα από την πλευρά Ηλιόπουλου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News