Business & Finance Τετάρτη 1/03/2023, 16:40
BUSINESS & FINANCE

MIG: Ασφαλιστικά μέτρα από την πλευρά Ηλιόπουλου

MIG: Ασφαλιστικά μέτρα από την πλευρά Ηλιόπουλου

Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της συμφωνίας της MIG με την Strix Holdings για την ανταλλαγή ομολόγων με τη συμμετοχή στην Attica Συμμετοχών κατέθεσε η πλευρά του Μ. Ηλιόπουλου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία. Ακόμη, κατατέθηκε και αίτηση έκτακτου ελέγχου για τις χρήσεις 2020-2022.

Η πλευρά του Μάριου Ηλιόπουλου ελέγχει συνολικό ποσοστό 12,99% των δικαιωμάτων ψήφου της MIG. Πρόκειται για την εταιρεία «Warrior Shipping Ltd» που ελέγχεται από την κα Δέσποινα Ηλιοπούλου, την εταιρεία «Multiway Investments Ltd» που ελέγχεται από τον κ. Αντώνη Κλεάνθους και τους κ.κ. Ηλία Μπέζα και Γεώργιο Κανελλόπουλο. 

Οι δύο αιτήσεις ασκήθηκαν ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Στις αιτήσεις συμπεριλαμβάνονται αιτήματα έκδοσης προσωρινής διαταγής με τον χρόνο συζήτησής τους ενώπιον του αρμόδιου προέδρου Υπηρεσίας του Μονομελούς Πρωτοδικείου να έχει οριστεί η Πέμπτη 2 Μαρτίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας:

«H «MARFIN INVESTMENT GROUP ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» (εφεξής «η Εταιρία») ανακοινώνει ότι μέτοχοι μειοψηφίας της Εταιρίας οι οποίοι ενεργούντες συντονισμένα εκπροσωπούν συνολικό ποσοστό 12,99% των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρίας, ήτοι η εταιρία «Warrior Shipping Ltd» που ελέγχεται από την κα Δέσποινα Ηλιοπούλου, η εταιρία «Multiway Investments Ltd» που ελέγχεται από τον κ. Αντώνη Κλεάνθους και οι κ.κ. Ηλίας Μπέζας και Γεώργιος Κανελλόπουλος, κοινοποίησαν σήμερα προς την Εταιρία τις κατωτέρω αιτήσεις που άσκησαν ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών:

Α) Αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων κατά της Εταιρίας με αίτημα την αναστολή της ισχύος της από 13.12.2022 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας με την οποία έγινε αποδεκτή η πρόταση της εταιρίας «Strix Holdings L.P.» για την ανταλλαγή του συνόλου των ομολογιακών δανείων της Εταιρίας με τη συνολική συμμετοχή της στην θυγατρική «Attica Α.Ε. Συμμετοχών», της πραγματοποίησης της Μετ’ Αναβολήν Επαναληπτικής Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της 3.3.2023 με θέμα, μεταξύ άλλων, την έγκριση της ως άνω προτεινόμενης συναλλαγής και της διενέργειας οποιασδήποτε πράξης συνδέεται με τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης της ως άνω Γενικής Συνέλευσης, και

Β) Αίτηση Έκτακτου Ελέγχου κατά της Εταιρίας, κοινοποιούμενη προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την «Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.», με αίτημα να διαταχθεί ο έλεγχος της Εταιρίας για τις οικονομικές χρήσεις 2020, 2021, 2022 και μέχρι σήμερα για δήθεν πιθανολογούμενες παραβιάσεις της νομοθεσίας, από ελεγκτική εταιρία διεθνούς κύρους μη συνδεόμενη καθ’ οιονδήποτε με την «Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.» κατά τα προηγούμενα πέντε (5) έτη.

Στις ως άνω δύο αιτήσεις συμπεριλαμβάνονται αιτήματα έκδοσης προσωρινής διαταγής, ως χρόνος συζήτησης των οποίων ενώπιον του αρμόδιου Προέδρου Υπηρεσίας του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ορίστηκε η Πέμπτη 2.3.2023.

Υπενθυμίζεται ότι η λήψη αποφάσεων από την Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 13.2.2023 είχε αναβληθεί, κατόπιν αιτήματος της εκ των ανωτέρω αιτητριών μετόχου εταιρίας «Warrior Shipping Ltd», για την ερχόμενη Παρασκευή 3.3.2023 και ώρα 18:00.

Η Εταιρία θα τηρεί ενήμερο το επενδυτικό κοινό για την εξέλιξη των ανωτέρω δικαστικών διαδικασιών.»

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Πόλεμος μεταξύ των μετόχων της MIG για τα «μάτια» της Attica Group

Τα σενάρια για την επόμενη ημέρα της Attica Group

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News