ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

PMI – Παπαστράτος: Νέα επένδυση 200 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα

PMI – Παπαστράτος: Νέα επένδυση 200 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα

Νέα επένδυση 200 εκατ. ευρώ για την επέκταση του εργοστασίου της Παπαστράτος με τέσσερις νέες γραμμές παραγωγής ανακοίνωσε η Philip Morris International (PMI) κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης. Η επένδυση που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2025 αναμένεται να δημιουργήσει 300 νέες θέσεις εργασίας, ενώ θα αυξηθούν οι εξαγωγές της Παπαστράτος από την Ελλάδα στα 300 εκατ. ευρώ

Ανακοινώνοντας την επένδυση ο επικεφαλής Ευρώπης της PMI, Massimo Andolina σημείωσε ότι η Ελλάδα και η Παπαστράτος είχαν και έχουν σημαντικό ρόλο στο μετασχηματισμό της καπνοβιομηχανίας και στην παραγωγή εναλλακτικών προϊόντων καπνού. «Η Παπαστράτος έχει καθοριστικό ρόλο για τη Philip Morris αλλά και ως εξαγωγέας για την ελληνική οικονομία. Η Ελλάδα είναι το καλύτερο παράδειγμα για το πώς μπορεί να πάμε προς την κατεύθυνση ενός κόσμου χωρίς καπνό», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όπως εξάλλου σημείωσε ο Χρήστος Χαρπαντίδης, αντιπρόεδρος της Philip Morris International ΝΑ Ευρώπης και μέχρι πρόσφατα CEO της Παπαστράτος, η νέα επένδυση αυτή έρχεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες επενδύσεις της PMI που από το 2017 έως και σήμερα έχουν ξεπεράσει τα 500 εκατ. ευρώ. «Δημιουργούμε αξία, θέσεις εργασίας και στηρίζουμε την οικονομία της χώρας», ανέφερε υπογραμμίζοντας πως η σήμερα Παπαστράτος εξάγει σε 20 χώρες και παράγει 10,6 δισεκατομμύρια ράβδους καπνού ετησίως, ενώ από το 2018 έως και σήμερα έχει πραγματοποιήσει πάνω από 400 προσλήψεις. 

Ο Γιώργος Μαργώνης νέος CEO της Παπαστράτος έκανε λόγο για μία νέα εποχή με την νέα επένδυση. «Στον Ασπρόπυργο το εργοστάσιο του μέλλοντος της Παπαστράτος ενισχύεται με νέες γραμμές παραγωγής και με 300 νέες και νέους μηχανικούς που αμείβονται πάνω από με το μέσο όρο». Όπως είπε ο κ. Μαργώνης η νέα επένδυση θα ενισχύσει τη δυναμικότητα του εργοστασίου κατά 30% και τις εξαγωγές της Παπαστράτος κατά 40%.

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News