Business & Finance Τρίτη 3/01/2023, 21:40
BUSINESS & FINANCE

Apple: Κάτω από τα 2 τρισ.δολάρια η κεφαλαιοποίησή της

Apple: Κάτω από τα 2 τρισ.δολάρια η κεφαλαιοποίησή της

Περισσότερο από 3% υποχώρησαν οι μετοχές της Apple, με αποτέλεσμα η κεφαλαιοποίηση της κορυφαίας κατασκευάστριας του iPhone να υποχωρήσει κάτω από τα 2 τρισ.δολάρια για πρώτη φορά από το Μάιο του 2022. 

Η Apple άγγιξε για πρώτη φορά την αξία των 2 τρισ.δολαρίων τον Αύγουστο του 2020, καθώς η πανδημία ενίσχυσε τις πωλήσεις της σε υπολογιστές και κινητά χάρη στη μεγάλη εξάπλωση της εξ αποστάσεως εργασίας. Προς στιγμή μάλιστα η κεφαλαιοποίηση του αμερικανικού κολοσσού ξεπέρασε τα 3 τρισ.δολάδια στη διάρκεια του Ιανουαρίου του 2022.

Ωστόσο, η Apple αντιμετώπισε προβλήματα στην παραγωγή και στις παραδόσεις του iPhone 14 Pro στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου εξαιτίας των περιορισμών κατά του Covid στο βασικό εργοστάσιό της στην Κίνα. Οι επενδυτές ανησυχούν επίσης ιδιαίτερα για τις επιτοκιακές αυξήσεις και την κάμψη της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, η οποία θα μπορούσε να πλήξει τη ζήτηση για τα ακριβά προϊόντα της Apple. 

Πρόσφατα στιοχεία της εταιρείας αναλύσεων Trendforce δείχνουν ότι οι πωλήσεις iPhone της Apple μειώθηκαν 22% στο τρίμηνο που έληξε στα τέλη Δεκεμβρίου του 2022. Η εταιρεία ενημέρωσε τους προμηθευτές της να κάνουν κατασκευάσουν λιγότερα ανταλλακτικά για προϊόντα της, συμπεριλαμβανομένων των AirPods, Apple Watch και laptops MacBook, σύμφωνα με τον Nikkei.  

H Apple αποτελεί την τελευταία μεγάλη εταιρεία που χάνει την αξία των 2 τρισ.δολαρίων. Παλαιότερα, και η Microsoft είχε αγγίξει το φράγμα των 2 τρισ.δολαρίων, όμως υπαναχώρησε από αυτό το 2022. 

Η Wall Street γενικότερα ξεκίνησε το Νέο Έτος σε αρνητικούς τόνους, με τον S&P 500 να υποχωρεί ενδοσυνεδριακά περίπου 1%. Αυτή τη στιγμή στα 124 δολάρια ανά μετοχή, η Apple θα μπορούσε να επιστρέψει στο χαμηλό των τελευταίων 52 εβδομάδων, εάν τελικά κλείσει στη σημερινή τιμή. 

Το 2022, η Apple παρουσίασε χειρότερη επίδοση από το δείκτη S&P 500, ο οποίος κατέγραψε απώλειες άνω του 18%. Η μετοχή της Apple υποχώρησε περίπου 27% στη διάρκεια του προηγούμενου έτους. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

 

Διαβάστε επίσης:

Apple: Έπεσε στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2021 – Οι ανησυχίες για το iPhone

Apple: Η μεγάλη αλλαγή στα iPhones – Πώς θα στέλνετε φωτογραφίες και βίντεο

Πόσα θα είχατε βγάλει εάν είχατε αγοράσει Apple όταν μπήκε στο χρηματιστήριο

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News