Business & Finance Σάββατο 15/10/2022, 22:05
BUSINESS & FINANCE

Η ναυαρχίδα της Meta υπολείπεται κατά πολύ του στόχου για 500.000 χρήστες έως το τέλος του χρόνου

Η Meta είχε αρχικά στόχο να φτάσει τους 500.000 μηνιαίους ενεργούς χρήστες στο Horizon Worlds μέχρι το τέλος του έτους, αλλά ο τρέχων αριθμός είναι μικρότερος από 200.000, σύμφωνα με την έκθεση.

Η ναυαρχίδα της Meta υπολείπεται κατά πολύ του στόχου για 500.000 χρήστες έως το τέλος του χρόνου

Το Horizon Worlds, η ναυαρχίδα της Meta για τους καταναλωτές, δεν ανταποκρίνεται στις εσωτερικές προσδοκίες απόδοσης, σύμφωνα με εσωτερικά έγγραφα που έχει στη διάθεσή της η Wall Street Journal.

Η Meta είχε αρχικά στόχο να φτάσει τους 500.000 μηνιαίους ενεργούς χρήστες στο Horizon Worlds μέχρι το τέλος του έτους, αλλά ο τρέχων αριθμός είναι μικρότερος από 200.000, σύμφωνα με την έκθεση. Επιπλέον, τα έγγραφα έδειξαν ότι οι περισσότεροι χρήστες δεν επέστρεψαν στο Horizon μετά τον πρώτο μήνα στην πλατφόρμα και ο αριθμός των χρηστών μειώνεται σταθερά από την άνοιξη, ανέφερε τη WSJ.

Μόνο το 9% των εικονικών κόσμων δέχθηκαν επίσκεψη από τουλάχιστον 50 άτομα και οι περισσότεροι δεν δέχονται επισκέψεις ποτέ, σύμφωνα με την έκθεση.

Η αναφορά έρχεται τη στιγμή που οι μετοχές της εταιρείας πέφτουν, ο αριθμός των χρηστών μειώνεται και οι διαφημιστές μειώνουν τις δαπάνες. Οι μετοχές της Meta έχουν υποχωρήσει 62% μέχρι στιγμής φέτος.

Η Meta (πρώην Facebook) άλλαξε το όνομά της πέρυσι για να αντικατοπτρίζει τις φιλοδοξίες της εταιρείας πέρα ​​από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Μαρκ Ζάκερμπεργκ ενδιαφέρθηκε συγκεκριμένα για τη δημιουργία του μετασύμπαντος, που είναι ένας εικονικός κόσμος που επιτρέπει στους χρήστες να εργάζονται και να παίζουν μαζί.

Ως αποτέλεσμα, η Meta δημιούργησε το Horizon Worlds, το οποίο είναι ένα δίκτυο εικονικών χώρων όπου οι χρήστες μπορούν να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους ως avatars. Τα άτομα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Horizon μέσω των ακουστικών εικονικής πραγματικότητας της Meta’s Quest.

Σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει λίγο ενθουσιασμό γύρω από το μετασύμπαν, ο Ζάκερμπεργκ αποκάλυψε το νεότερο ακουστικό εικονικής πραγματικότητας της εταιρείας του, που ονομάστηκε Meta Quest Pro, στο συνέδριο Meta’s Connect την Τρίτη. Η συσκευή κοστίζει 1.500 δολάρια και περιέχει νέες τεχνολογίες, όπως ένα προηγμένο κινητό τσιπ υπολογιστή Snapdragon.

Ένας εκπρόσωπος της Meta είπε στη Wall Street Journal ότι η εταιρεία συνεχίζει να κάνει βελτιώσεις στο metaverse, το οποίο πάντα προοριζόταν να είναι ένα πολυετές έργο, ενώ οι εκπρόσωποι της Meta δεν απάντησαν αμέσως σε αίτημα του CNBC για σχολιασμό.

Η Meta είπε ότι θα κυκλοφορήσει μια διαδικτυακή έκδοση του Horizon για κινητές συσκευές και υπολογιστές φέτος, αλλά ο εκπρόσωπος σημείωσε ότι δεν υπάρχει κάποιο σαφές χρονοδιάγραμμα που μπορεί να ανακοινωθεί.

moneyreview.gr με πληροφορίες από cnbc

Διαβάστε επίσης:

Τα σχέδια του Ζάκερμπεργκ για κυριαρχία στη meta-πραγματικότητα

H Ρωσία βάζει το Facebook και το Instagram στη λίστα «τρομοκρατών»

Meta: Προβλήματα ποιότητας στην εφαρμογή του Metaverse;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News