Life & Arts Τρίτη 11/10/2022, 21:54
TECH - SCIENCE

Ο Mark Zuckerberg παρουσίασε το σετ ακουστικών Meta Quest Pro VR που θα κοστίζουν 1.500 δολ.

Ο Mark Zuckerberg παρουσίασε το σετ ακουστικών Meta Quest Pro VR που θα κοστίζουν 1.500 δολ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Mark Zuckerberg δήλωσε την Τρίτη ότι τα νέα ακουστικά εικονικής πραγματικότητας της εταιρείας του, που ονομάζονται Meta Quest Pro, θα κοστίζουν 1.500 δολάρια και θα ξεκινήσουν να αποστέλλονται στις 25 Οκτωβρίου.

Ο Zuckerberg έκανε την παρουσίαση της συσκευής στο συνέδριο του Meta’s Connect, που απευθύνεται σε προγραμματιστές VR και επαυξημένης πραγματικότητας.

Το νέο σετ μικροφώνου-ακουστικού κοστίζει 1.100 δολ. περισσότερο από τα ακουστικά Quest 2 της Meta και περιέχει νέες τεχνολογίες, όπως ένα προηγμένο τσιπ υπολογιστή για φορητές συσκευές Snapdragon, που αναπτύχθηκε με την Qualcomm, που βοηθά τη συσκευή να παράγει πιο προηγμένα γραφικά.

Το Quest Pro διαθέτει επίσης βελτιωμένους ελεγκτές αφής που περιέχουν ενσωματωμένους αισθητήρες, επιτρέποντας καλύτερη παρακολούθηση χεριών και νέους φακούς για βελτιωμένη εμπειρία

Τα νέα ακουστικά περιέχουν ορισμένα χαρακτηριστικά μικτής πραγματικότητας και μπορούν να συνδυάσουν στοιχεία του εικονικού με τον φυσικό κόσμο. Ο Zuckerberg τα έχει διαφημίσει ως σημαντικό χαρακτηριστικό στη δημιουργία του μετασύμπαντος, το οποίο αναφέρεται σε ψηφιακούς κόσμους όπου οι άνθρωποι μπορούν να έχουν πρόσβαση μέσω ακουστικών VR και AR.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella εμφανίστηκε επίσης κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής εκδήλωσης και συζήτησε μια συνεργασία με τη Meta με σκοπό να φέρει μερικές από τις εφαρμογές της εταιρείας του σε συσκευές Quest VR.

Ορισμένες εφαρμογές της Microsoft στις οποίες οι χρήστες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση με μια συσκευή Quest περιλαμβάνουν την εφαρμογή συνομιλίας της ομάδας, τη σουίτα λογισμικού εργασίας Microsoft 365 και την υπηρεσία παιχνιδιών cloud Xbox της εταιρείας.

«Θα μπορείτε να παίξετε παιχνίδια 2D με το χειριστήριο Xbox που προβάλλεται σε μια τεράστια οθόνη στο Quest», είπε ο Nadella. «Είναι νωρίς, αλλά είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτό που θα ακολουθήσει».

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News