Business & Finance Παρασκευή 7/10/2022, 22:00
ΒUSINESS & FINANCE

Meta: Προβλήματα ποιότητας στην εφαρμογή του Metaverse;

Meta: Προβλήματα ποιότητας στην εφαρμογή του Metaverse;

Τα εσωτερικά σημειώματα που έχουν σταλεί από τον Αντιπρόεδρο του Metaverse της Meta προς τους υπαλλήλους που εργάζονται στην εφαρμογή υπογραμμίζουν τις ανησυχίες ότι υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα όσον αφορά στην ποιότητα και στην απόδοση – και ότι ακόμη και οι εργαζόμενοι δεν φαίνονται πολύ ενθουσιασμένοι με αυτήν.

Τα υπομνήματα, τα οποία έλαβε ο Alex Heath του The Verge, είναι γραμμένα από τον αντιπρόεδρο του Metaverse, Vishal Shah. Σε αυτά, καλεί την ομάδα των εργαζομένων να εισέλθουν σε ένα, όπως χαρακτηριστικά το λέει, «lockdown ποιότητας» για την υπόλοιπη διάρκεια του έτους, ώστε τα προβλήματα να μπορούν να διορθωθούν προτού περισσότεροι χρήστες αποκτήσουν πρόσβαση στην εφαρμογή.

Τα εν λόγω υπομνήματα σκιαγραφούν μια ανησυχητική εικόνα για το μέγα στοίχημα του Ζάκερμπεργκ στο μετασύμπαν. Η εστίαση στη βελτίωση του υπάρχοντος προϊόντος για την εισαγωγή νέων χαρακτηριστικών λαμβάνει χώρα τη στιγμή που ο διευθύνων σύμβουλος προσπαθεί να φέρει εις πέρας αυτή την τεράστια εταιρική στροφή προς το metaverse, μια αλλαγή που συμβαίνει σε μία περίοδο που το Facebook «βλέπει» να επιβραδύνονται οι διαφημιστικές του δραστηριότητες και βεβαίως έχει αποχωρήσει ένα βασικό στέλεχος, η Sheryl Sandberg. 

Η εφαρμογή, με την ονομασία Horizon Worlds, κυκλοφόρησε τον περασμένο Δεκέμβριο και αναμένεται να έχει σύντομα έκδοση για κινητά και σταθερούς υπολογιστές. Η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν avatars και να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους σε έναν κόσμο εικονικής πραγματικότητας. Ωστόσο στη γενική συνέλευση των μετόχων το Μάιο, ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Μάρκ Ζάκερμπεργκ, είπε στους μετόχους ότι το έργο metaverse της εταιρείας αναμένεται να χάσει «σημαντικά» χρηματικά ποσά κατά τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια.

Στα θέματα που έχουν προκύψει με το Horizon World περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, μια «μπερδεμένη και απογοητευτική» εμπειρία ενσωμάτωσης, είπε ο Shah στο σημείωμα. Είπε επίσης στους υπαλλήλους ότι δεν ήταν αρκετά ευέλικτοι, ότι πρέπει να συνεργαστούν καλύτερα και να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο στην εφαρμογή.

Ίσως το πιο ενδεικτικό, ο Shah γράφει ότι «η εφαρμογή δεν έχει βρει εφαρμογή στην αγορά προϊόντων».

Επίσης ο Shah γράφει, σε ένα άλλο σημείο, ότι «η απλή αλήθεια είναι, αν δεν αρέσει σε μας τους ίδιους, πώς μπορούμε να περιμένουμε από τους χρήστες μας να το λατρέψουν;»

Ένα άλλο σημείωμα από τον Shah ανέφερε ότι η Meta σχεδίαζε να διασφαλίσει ότι οι διαχειριστές θα κάνουν τις ομάδες τους να χρησιμοποιούν την εφαρμογή τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα.

«Όλοι σε αυτόν τον οργανισμό θα πρέπει να έχουν ως αποστολή τους να ερωτευτούν το Horizon Worlds», είπε ο Shah στο επόμενο σημείωμα. «Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό χωρίς να το χρησιμοποιήσεις».

Ωστόσο, η συνολική ποιότητα και τα γραφικά του Horizon Worlds έχουν επικριθεί στο παρελθόν.

Μάλιστα να σημειωθεί ότι ο Ζάκερμπεργκ δέχθηκε κοροϊδευτικά σχόλια στο διαδίκτυο τον Αύγουστο, αφού μοιράστηκε το avatar του Horizon Worlds με χρήστες στη Γαλλία και την Ισπανία. 

«Τα γραφικά στο Horizon είναι ικανά για πολύ περισσότερα και το Horizon βελτιώνεται πολύ γρήγορα», δήλωσε ο Ζάκερμπεργκ μετά τις αντιδράσεις. Πρόσθεσε δε ότι περισσότερες ενημερώσεις για τα γραφικά της εφαρμογής και του avatar θα κοινοποιηθούν στο ετήσιο συνέδριο Connect της Meta στις 11 Οκτωβρίου.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider

Διαβάστε επίσης:

Τιμ Κουκ: Μία άλλη τεχνολογία, όχι το metaverse, θα διαμορφώσει το μέλλον

Βρίσκεται σε «δίνη θανάτου» το Facebook;

Τέλος εποχής για τη Meta: Μειώνει προσωπικό και εξοικονομεί χρήματα 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News