Business & Finance Δευτέρα 3/10/2022, 22:21
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τιμ Κουκ: Μία άλλη τεχνολογία, όχι το metaverse, θα διαμορφώσει το μέλλον

Τιμ Κουκ: Μία άλλη τεχνολογία, όχι το metaverse, θα διαμορφώσει το μέλλον

Ο Τιμ Κουκ είναι το τελευταίο μεγάλο όνομα της τεχνολογίας που δεν φαίνεται να συμμερίζεται τον ενθουσιασμό σχετικά με την έννοια του metaverse.

«Πάντα πιστεύω ότι είναι σημαντικό οι άνθρωποι να καταλαβαίνουν τι είναι κάτι», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Apple. «Και πραγματικά δεν είμαι σίγουρος ότι ο μέσος άνθρωπος μπορεί να σας πει τι είναι το μετασύμπαν».

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Apple δεν έχει ακόμη δημοσιοποιήσει δημόσια σχέδια για το metaverse, έναν όρο που χρησιμοποιείται συνήθως για να περιγράψει τις πλατφόρμες εικονικής πραγματικότητας όπου οι άνθρωποι μπορούν να αλληλεπιδρούν, να εργάζονται, να ψωνίζουν και να παίζουν παιχνίδια χρησιμοποιώντας τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας. Αυτοί οι εικονικοί κόσμοι υπάρχουν ήδη, με κάποια μορφή, αλλά πολλά από τα μεγαλύτερα ονόματα της τεχνολογίας εργάζονται για να αναπτύξουν το υλικό και το λογισμικό που είναι απαραίτητο ώστε οι άνθρωποι να ξοδεύουν σημαντικό χρόνο – και χρήμα – στο μετασύμπαν.

Ωστόσο, ορισμένοι ειδικοί σημειώνουν ότι ο όποιος ενθουσιασμός για το μετασύμπαν υπάρχει εν μέρει επειδή οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν τι ακριβώς είναι. Τον Ιούνιο, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Google, Έρικ Σκμιντ, συνόψισε τη γενική σύγχυση σχετικά με την ιδέα, σημειώνοντας ότι «δεν υπάρχει συμφωνία για το τι είναι το metaverse».

Ομοίως, ο διευθύνων σύμβουλος του Snap, Έβαν Σπίγκελ, αποκάλεσε την ιδέα του μετασύμπαντος «διφορούμενη και υποθετική». Αντίθετα, έχει προωθήσει τα σχέδια της εταιρείας του γύρω από την επαυξημένη πραγματικότητα (AR), όπου εικονικά στοιχεία και εικόνες τοποθετούνται στον πραγματικό κόσμο.

Ο Κουκ είναι επίσης μεγάλος υποστηρικτής του AR και η Apple φέρεται να αναπτύσσει ένα σύστημα AR/VR που θα μπορούσε να κυκλοφορήσει στην αγορά το 2023. Το μέλλον του AR «θα πάει πολύ, πολύ πιο μακριά» από τις σημερινές εφαρμογές, ανέφερε ο Κουκ.

«Νομίζω ότι το AR είναι μια βαθιά τεχνολογία που θα επηρεάσει τα πάντα», είπε ο Κουκ. «Φανταστείτε ξαφνικά να είστε σε θέση να διδάξετε με AR και να επιδείξετε πράγματα με αυτόν τον τρόπο. Για παράδειγμα, στην ιατρικά, και ούτω καθεξής. Όπως είπα, θα κοιτάξουμε πραγματικά πίσω και θα σκεφτούμε πώς ζούσαμε κάποτε χωρίς AR».

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

 

Διαβάστε επίσης:

Βρίσκεται σε «δίνη θανάτου» το Facebook;

Τέλος εποχής για τη Meta: Μειώνει προσωπικό και εξοικονομεί χρήματα 

Mark Cuban: Η αγορά real estate στο metaverse είναι η μεγαλύτερη ανοησία όλων των εποχών

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News