Business & Finance Τετάρτη 10/08/2022, 21:45
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Mark Cuban: Η αγορά real estate στο metaverse είναι η μεγαλύτερη ανοησία όλων των εποχών

Mark Cuban: Η αγορά real estate στο metaverse είναι η μεγαλύτερη ανοησία όλων των εποχών

Η αγορά ψηφιακής γης στο metaverse μπορεί να μην είναι η καλύτερη χρήση των χρημάτων σας, σύμφωνα με τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή Mark Cuban.

Αν και ο Cuban είναι λάτρης των κρυπτονομισμάτων, χαρακτήρισε την αγορά εικονικών ακινήτων στο metaverse «το πιο ανόητο που θα μπορούσε να κάνει κάποιος στη ζωή του».

Παρά το γεγονός ότι είναι επενδυτής στη Yuga Labs, η οποία κατέχει δημοφιλείς συλλογές NFT, όπως το Bored Ape Yacht Club που έχει πουλήσει ψηφιακά οικόπεδα, ο Cuban είπε ότι η αγορά εικονικών ακινήτων είναι «ανόητη».

«Ήταν υπέροχα χρήματα για αυτούς, αλλά δεν βασίζονται στην χρησιμότητα», είπε.

Στον φυσικό κόσμο, τα ακίνητα είναι πολύτιμα επειδή η γη είναι ένας σπάνιος πόρος. Ωστόσο, αυτή η σπανιότητα δεν ισχύει απαραίτητα για το μετασύμπαν.

Σε αυτούς τους εικονικούς κόσμους, «υπάρχουν απεριόριστοι όγκοι που μπορείτε να δημιουργήσετε», είπε ο Cuban.

Η άνοδος και η πτώση της ψηφιακής ακίνητης περιουσίας

Πέρυσι, οι πλατφόρμες metaverse γνώρισαν μια εικονική βιασύνη για αγορά γης, καθώς οι χρήστες ξόδεψαν συλλογικά εκατομμύρια σε ψηφιακά ακίνητα. Οι συνδυασμένες πωλήσεις σε τέσσερις μεγάλες πλατφόρμες έφτασαν τα 501 εκατομμύρια δολάρια το 2021, σύμφωνα με τη MetaMetric Solutions.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα εικονικά ακίνητα κοστίζουν όσο ένα φυσικό σπίτι. Η Republic Realm, μια επενδυτική εταιρεία που κατέχει και αναπτύσσει εικονικά ακίνητα, έριξε ένα τεράστιο ποσό 4,3 εκατομμυρίων δολαρίων σε ένα ψηφιακό ακίνητο που βρίσκεται εντός του The Sandbox, μιας από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες metaverse, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Από τις 7 Αυγούστου, η μέση τιμή πώλησης για ένα κομμάτι εικονικής ιδιοκτησίας στην πλατφόρμα metaverse Decentraland κυμαινόταν στα 14.385,27 δολάρια, σύμφωνα με το WeMeta. Αυτό είναι περίπου 61% χαμηλότερο από τη μέγιστη μέση τιμή πώλησης των 37.238,68 δολαρίων τον Νοέμβριο του 2021, σύμφωνα με τον ιστότοπο.

Δεδομένης δε, της απρόβλεπτης φύσης του μετασύμπαντος και του κρυπτονομίσματος, οι οικονομικοί σύμβουλοι συνιστούν να επενδύσετε μόνο όσα χρήματα είστε έτοιμοι να χάσετε. Δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι θα έχετε κέρδος από την επένδυσή σας.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

 

Διαβάστε επίσης:

Metaverse: Θα αλλάξει τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε με τα brands, αλλά όχι αμέσως

Adecco: Τα έντεκα επαγγέλματα με υψηλή ζήτηση στο Metaverse έως το 2030

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News