Business & Finance Παρασκευή 1/07/2022, 20:19
BUSINESS & FINANCE

Ζάκερμπεργκ: Έρχεται «βαριά» επιβράδυνση – Κάνει πίσω στις νέες προσλήψεις

Ζάκερμπεργκ: Έρχεται «βαριά» επιβράδυνση – Κάνει πίσω στις νέες προσλήψεις

Σε μία από τις πιο δραματικές προειδοποιήσεις έως σήμερα, ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Μάρκ Ζάκερμπεργκ, διαμήνυσε ότι αναμένει έναν από τους χειρότερους κύκλους επιβράδυνσης στην πρόσφατη ιστορία, όπως αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο ηχογραφημένο μήνυμα του επιχειρηματία. 

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο μητρικός όμιλος του Facebook, η Meta Platforms, προχωρά σε περικοπή των σχεδίων του για την πρόσληψη μηχανικών τουλάχιστον κατά 30% στη διάρκεια του τρέχοντος έτους, γι΄αυτό και ο Ζάκερμπεργκ κάλεσε τους εργαζομένους να προετοιμαστούν για μία μεγάλη οικονομική επιβράδυνση. 

Η Μeta είχε προειδοποιήσει το Μάιο ότι θα επιβράδυνε ή και θα ανέστελνε τις προσλήψεις στις μεσαίου έως υψηλού επιπέδου θέσεις εργασίας. Ο Ζάκερμπεργκ έγινε τώρα πιο συγκεκριμένος, λέγοντας ότι η εταιρεία έχει μειώσει το στόχο της για τις προσλήψεις μηχανικών στις 6.000 έως 7.000, χαμηλότερα από το αρχικό της σχέδιο για προσλήψεις περίπου 10.000 νέων μηχανικών, σύμφωνα πάντα με το Reuters. 

Eπίσης, η Meta, η οποία απασχολούσε περισσότερους από 77.800 εργαζομένους στα τέλη Μαίου, σχεδιάζει να αφήσει κενές συγκεκριμένες θέσεις στελεχών, «κρατώντας χαμηλούς τόνους» αναφορικά με τις αποφάσεις της διοίκησης για την απομάκρυνση στελεχών που δεν μπόρεσαν να αντεπεξέλθουν στους πολύ πιο επιθετικούς στόχους που είχαν τεθεί από την εταιρεία.

«Αντικειμενικά, υπάρχουν κάποια άτομα στην εταιρεία που δεν θα έπρεπε να είναι εδώ», αρκέστηκε να δηλώσει ο Ζάκερμπεργκ. 

Η εταιρεία είχε ανακοινώσει γενικά θετικά αποτελέσματα στο πρώτο τρίμηνο, όμως προειδοποίησε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει αντίκτυπο στις πωλήσεις. Επίσης, είχε γνωστοποιήσει τα σχέδιά της να περιορίσει τις δαπάνες της για την τρέχουσα οικονομική χρήση, εν μέσω των ασθενέστερων προοπτικών για τα έσοδά της. 

Η οπισθοχώρηση της εταιρείας ως προς τις νέες προσλήψεις σηματοδοτεί στροφή από την πολιτική των τελευταίων ετών. Ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας είχε δηλώσει τον Φεβρουάριο ότι υπήρχαν σχέδια για επιτάχυνση των προσλήψεων, οι οποίες θα εκπροσωπούσαν το μεγαλύτερο μέρος των νέων δαπανών για το 2022, με τη Meta να προσλαμβάνει περισσότερους από 5.800 εργαζομένους στο πρώτο τρίμηνο. Όμως, τώρα η αναθεώρηση των σχεδίων για τα έξοδά της, επηρεάζει τις προσλήψεις εν μέσω της γενικότερης οικονομικής δυσπραγίας και των πιέσεων που ασκεί η νέα πολιτική ιδιωτικού απορρήτου στις διαφημιστικές δραστηριότητές της. 

 

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης:

Τεχνολογία: Για ιστορική πτώση οδεύει φέτος ο δείκτης Nasdaq 100

Σήμα κινδύνου για την οικονομία: Κάτω από τα 8.000 δολάρια ο χαλκός

Morgan Stanley – Goldman Sachs: Προσοχή ο κατήφορος των μετοχών δεν έχει τελειώσει 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News