Business & Finance Παρασκευή 1/07/2022, 12:47
ΑΓΟΡΕΣ

Σήμα κινδύνου για την οικονομία: Κάτω από τα 8.000 δολάρια ο χαλκός

Σήμα κινδύνου για την οικονομία: Κάτω από τα 8.000 δολάρια ο χαλκός

Κάτω από τα 8.000 δολάρια ανά τόνο βυθίστηκε η τιμή του χαλκού, στα χαμηλότερα επίπεδα από τις αρχές του 2021, καθώς εντείνονται οι φόβοι για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας. 

Το μέταλλο, που θεωρείται βαρόμετρο για την παγκόσμια οικονομία, υποχώρησε έως και 3,5% στα 7.970 δολάρια στο London Metal Exchange, διευρύνοντας τις απώλειές του, έπειτα από το χειρότερο τρίμηνό του από την έναρξη της πανδημίας. Οι επενδυτές εμφανίζονται ολοένα και πιο πεπεισμένοι ότι η ανάπτυξη πρόκειται να επιβραδυνθεί, λόγω της αυστηρότερης νομισματικής πολιτικής και της ενεργειακής κρίσης. 

«Υπάρχουν αυξανόμενες ανησυχίες σχετικά με την παγκόσμια ζήτηση», δήλωσε στο Bloomberg ο Wei Lai, αναλυτής της TF Futures Co. Η αγορά χαλκού θα αντιμετωπίσει πλεόνασμα περίπου στο 10% της συνολικής παραγωγής τα επόμενα δύο χρόνια εάν επιβεβαιωθεί το σενάριο της απότομης προσγείωσης για τις οικονομίες των ΗΠΑ και της Ευρώπης, καθώς η ασθενής ανάκαμψη της Κίνας δεν μπορεί να αντισταθμίσει την παγκόσμια μείωση της ζήτησης, πρόσθεσε. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News