Life & Arts Τετάρτη 12/10/2022, 11:54
LIFE & ARTS

Τα σχέδια του Ζάκερμπεργκ για κυριαρχία στη meta-πραγματικότητα

Τα σχέδια του Ζάκερμπεργκ για κυριαρχία στη meta-πραγματικότητα

Λίγο πιο κοντά στο μέλλον, αλλά και στο όραμα που είχε εξ αρχής ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ για την Meta, μας έφερε το χθεσινό συνέδριο Meta Connect, όπου ανακοινώθηκε μία σειρά συνεργασιών, νέων τεχνολογιών και σχεδίων του τεχνολογικού κολοσσού. Η χθεσινή εκδήλωση κατέστησε σαφές για μία ακόμη φορά πως η ανάπτυξη του metaverse είναι υψηλή προτεραιότητα για την εταιρεία, όπως επίσης και ο στόχος της χρήσης του πέραν από ψυχαγωγικούς σκοπούς.

Metaverse για τη δουλειά

Εξ ου και αδιαμφισβήτητα η μεγάλη είδηση του χθεσινού συνεδρίου είναι η συνεργασία της Meta με την Microsoft. Μέσω της συνεργασίας αυτής θα γίνει η ενσωμάτωση των εφαρμογών Windows, του Teams και του Xbox Cloud Gaming στα headsets ενισχυμένης πραγματικότητας της Meta, τη σειρά Quest. Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Σάτια Ναντίλα, διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν κανονικά νέες εκδοχές του Word, του Excel, του PowerPoint και του Outlook.

«Μπορείτε να συνδέεστε, να μοιράζεστε, να συνεργάζεστε σαν να είστε από κοντά», δήλωσε χαρακτηριστικά στη χθεσινή διοργάνωση ο Ναντίλα. Η συνεργασία επισφραγίζει μία ένωση δυνάμεων, μέσω της οποίας η Microsoft εφαρμόζει τις υπηρεσίες της σε ένα δοκιμασμένο headset ενισχυμένης πραγματικότητας, ενώ η Meta βρίσκει έναν ισχυρό συνεργάτη στο μεγάλο σχέδιό της για το metaverse.

Επίσης, ένδειξη του προσανατολισμού της εταιρείας προς την υιοθέτηση του metaverse στη δουλειά είναι και η διείσδυση στον κόσμο της ενισχυμένης πραγματικότητας. Η Meta παρουσίασε το πολυαναμενόμενο Quest Pro, ένα νέο headset ενισχυμένης πραγματικότητας, το οποίο όμως λόγω του υψηλότατου κόστους (περί τα 1.500 δολάρια) ενδέχεται να στοχεύει αποκλειστικά σε εταιρείες. Επίσης, η εταιρεία ανακοίνωσε πως έχει κατασκευάσει 60.000 headsets τύπου Quest 2 στο πλαίσιο συνεργασίας με την Accenture, καθώς και ότι σχεδιάζει ένα συνδρομητικό προϊόν, το «Meta Quest for Business».

«Υπάρχει μία ευκαιρία για το headset ενισχυμένης πραγματικότητας το οποίο σχεδιάζεται από το μηδέν να είναι κατάλληλο για τη δουλειά, αλλά και για να παίζει κανείς παιχνίδια και να χαλαρώνει», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ζάκερμπεργκ δίνοντας τον τόνο του χθεσινού συνεδρίου.

Τι άλλο παρουσιάστηκε

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης η Meta αποκάλυψε επίσης (σε μία σπάνια παρουσίαση στοιχείων) ότι οι πωλήσεις παιχνιδιών και εφαρμογών από το τμήμα της Quest Store έχει αποσπάσει τουλάχιστον 1,5 δισ. δολάρια. Επίσης, μεταξύ άλλων παρουσιάστηκε και μία σειρά προϊόντων ενίσχυσης του headset, στοχεύοντας σε άτομα που γυμνάζονται και δεν θέλουν να αφήνουν ιδρώτα πάνω στη συσκευή. Επιπλέον, η Meta ανακοίνωσε συνεργασία με την NBCUniversal για την ενσωμάτωση της εφαρμογής streaming, Peacock, καθώς και συνεργασία με την Horizon Worlds, όπου μπορεί κανείς να τραβάει βίντεο και να τα μοιράζεται μέσω Facebook και Instagram Reels.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Βρίσκεται σε «δίνη θανάτου» το Facebook;

Η Google τώρα θα δέχεται και πληρωμές σε crypto

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ υποσχέθηκε να εξαλείψει όλες τις ασθένειες – Πώς τα πάει;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News