Business & Finance Παρασκευή 2/09/2022, 22:45
BUSINESS & FINANCE

Siemens Energy: Η διαρροή δεν είναι λόγος να σταματήσει η λειτουργία του Nord Stream 1

Siemens Energy: Η διαρροή δεν είναι λόγος να σταματήσει η λειτουργία του Nord Stream 1

Μια διαρροή σε έναν κινητήρα, που η Gazprom είπε ότι βρέθηκε στην τελευταία τουρμπίνα που βρίσκεται σε λειτουργία στο σταθμό συμπίεσης Portovaya, δεν αποτελεί τεχνικό λόγο για τη διακοπή της λειτουργίας, δήλωσε την Παρασκευή η Siemens Energy.

«Τέτοιες διαρροές συνήθως δεν επηρεάζουν τη λειτουργία μιας τουρμπίνας και μπορούν να διορθωθούν επί τόπου. Είναι μια διαδικασία ρουτίνας στο πλαίσιο των εργασιών συντήρησης», ανέφερε η εταιρεία.

Η Gazprom είχε πει νωρίτερα ότι ο αγωγός Nord Stream 1, ο οποίος γεμίζει από την Portovaya, θα παραμείνει κλειστός προς το παρόν, επεκτείνοντας ουσιαστικά μια διακοπή που υποτίθεται ότι θα έληγε στις 3 Σεπτεμβρίου στις 01:00 GMT.

«Στο παρελθόν, επίσης, η εμφάνιση αυτού του τύπου διαρροής δεν οδήγησε σε διακοπή λειτουργίας. Η Siemens Energy δεν έχει αναλάβει επί του παρόντος εντολή για εργασίες συντήρησης, αλλά βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής», ανέφερε η εταιρεία.

«Ανεξάρτητα από αυτό, έχουμε ήδη επισημάνει αρκετές φορές ότι υπάρχουν αρκετές άλλες τουρμπίνες διαθέσιμες στο σταθμό συμπίεσης της Portovaya για τη λειτουργία του Nord Stream 1», δήλωσε η Siemens Energy.

moneyreview.gr με πληροφορίες από reuters

Διαβάστε επίσης:

Gazprom: Κλειστός μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη ο Nord Stream 1 – Αντιδράσεις από ΕΕ

Ιστορίες ενεργειακής τρέλας: Πλυντήριο και μαγείρεμα μόνο πρωί και σβηστά τα φώτα… όταν δεν φυσάει

Πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο: Το πράσινο φως έδωσε η G7

Ευρωπαϊκό πλαφόν στο αέριο: Με κλείσιμο της στρόφιγγας απειλεί η Μόσχα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News