Business & Finance Σάββατο 2/07/2022, 14:45
ΚΟΣΜΟΣ

Λεονάρντο Ντελ Βέτσιο: Αφήνει ίσο μερίδιο και στους οκτώ κληρονόμους του

Λεονάρντο Ντελ Βέτσιο: Αφήνει ίσο μερίδιο και στους οκτώ κληρονόμους του

Ο δισεκατομμυριούχος Λεονάρντο Ντελ Βέτσιο, γνωστός από το brand Ray-Ban, μοίρασε την περιουσία του ισόποσα ανάμεσα στη σύζυγό του, τα έξι του παιδιά και το γιό του από τον προηγούμενο γάμο του, σύμφωνα με τη διαθήκη του. 

Ο καθένας από τους οκτώ κληρονόμους θα λάβει μερίδιο 12,5% από τις μετοχές της Delfin Sarl, της εταιρείας συμμετοχών που ελέγχει την περιουσία του Ντελ Βέτσιο. Ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της EssilorLuxottica, που πέθανε στις 27 Ιουνίου σε ηλικία 87 ετών, δεν άφησε καμία άλλη οδηγία ως προς τη διαχείριση της εταιρείας του. 

Ξεκινώντας από πολύ χαμηλά, ο Ντελ Βέτσιο κατάφερε να δημιουργήσει τη δεύτερη μεγαλύτερη περιουσία στην Ιταλία – μετά τη σοκολατοβιομηχανία της οικογένειας Ferrero – με καθαρό πλούτο ύψους 25,7 δισ.δολαρίων, σύμφωνα με το δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg. 

Στην περιουσία του συμπεριλαμβάνεται μερίδιο 32% στην EssilorLuxottica, που συστήθηκε το 2018 από τη συγχώνευση της δικής του εταιρείας Luxottica με τη γαλλική εταιρεία φακών επαφής Essilor, καθώς και μερίδια στις ιταλικές Mediobanca, Assicurazioni Generali και UniCredit καθώς και στην εταιρεία real estate, Covivio.  

Η Νικολέτα Ζαμπίλο, που παντρεύτηκε τον Ντελ Βέτσιο για δεύτερη φορά το 2010, επρόκειτο να λάβει μερίδιο 25% στη Delfin. Όταν όμως άνοιξε η διαθήκη αποδείχθηκε ότι τα μερίδια ήταν ισόποσα μοιρασμένα μεταξύ της Ζαμπίλο και του γιού του από τον προηγούμενο γάμο του δισεκατομμυριούχου. Τα έξι παιδιά του έλαβαν το καθένα μερίδιο 12,5%. 

Το διοικητικό συμβούλιο της Delfin θα συνεδριάσει για να καθορίσει τη νέα μετοχική του σύνθεση και πιθανόν να προσθέσει και άλλους εξωτερικούς διεθυντές. Το «δεξί χέρι» του Ντελ Βάτσιο, ο Φρανσέσκο Μιλέρι, διευθύνων σύμβουλος της EssilorLuxottica, αναμένεται να αποκτήσει ηγετικό ρόλο στη Delfin. Ο Μιλέρι έγινε πρόεδρος της EssilorLuxottica μετά το θάνατο του δισεκατομμυριούχου. 

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomblerg

 

 

Διαβάστε επίσης:

Από το ορφανοτροφείο στις λίστες των δισεκατομμυριούχων: Ο «Όλιβερ Τουίστ» πίσω από την Ray-Ban

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News