Business & Finance Δευτέρα 6/06/2022, 17:25
ΓΑΛΛΙΑ

Είστε πλούσιος; Νέα έρευνα ορίζει ποιοι ανήκουν σε αυτή την κατηγορία

Είστε πλούσιος; Νέα έρευνα ορίζει ποιοι ανήκουν σε αυτή την κατηγορία

Πολλοί διερωτώνται πού βρίσκονται στην μισθολογική κλίμακα σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό και εάν τα εισοδήματά τους είναι υψηλότερα ή χαμηλότερα σε σχέση με τον μέσον όρο των ατόμων σε αντίστοιχη ηλικία και επαγγελματική πορεία.

Νέα έρευνα από το Παρατηρητήριο των Ανισοτήτων (L’Observatoire des Inégalités), μίας ανεξάρτητης οργάνωσης που εξετάζει την ανισότητα στη γαλλική κοινωνία, επιχειρεί να ορίσει τι σημαίνει να είναι κανείς πλούσιος και πόσοι άνθρωποι πράγματι ανήκουν σε αυτή την ομάδα.

Για να θεωρηθεί κανείς πλούσιος σύμφωνα με την έρευνα πρέπει να έχει εισόδημα άνω των 3.673 ευρώ το μήνα. Σε πληθυσμό περίπου 65,6 εκατομμυρίων, περίπου 4,5 εκατ. Γάλλοι έχουν τέτοιες αποδοχές, ενώ ο μέσος πολίτης παίρνει το μισό ποσό κάθε μήνα. Επίσης, ένα ζευγάρι με δύο παιδιά κάτω των 14 ετών θεωρείται πλούσιο εάν αθροιστικά έχει εισόδημα 7,713 ευρώ το μήνα.

Σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2020, τα ποσά έχουν αυξηθεί ελαφρώς. Κατά το L’Observatoire des Inégalités, πριν από δύο χρόνια θεωρείτο πλούσιος κάποιος που είχε αποδοχές 3,479 ευρώ μηνιαίως.

Για να ανήκει κανείς στο 1% του πληθυσμού στη Γαλλία, θα πρέπει να έχει έσοδα 7,180 ευρώ το μήνα μετά φόρων. Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, όσοι ανήκουν στην κατηγορία αυτή, είναι ελαφρώς μεγαλύτεροι ηλικιακά (κατά μέσον όρο 57 ετών), δεν έχουν πλέον παιδιά που μένουν μαζί τους, έχουν αγοράσει κατοικία και έχουν αναλάβει διευθυντικές θέσεις στην εργασία τους.

Σε σύνολο περιουσίας και όχι μόνο εισοδηματικά, οι πιο πλούσιοι άνθρωποι είναι ακόμη μεγαλύτεροι (το 70% είναι άνω των 50), το 39% έχει συνταξιοδοτηθεί και το 28% ζει το Παρίσι και τις γύρω περιοχές.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο πλουσιότερος άνθρωπος της Γαλλίας είναι ο Bernard Arnault, πρόεδρος της LVMH, της μεγαλύτερης εταιρείας ειδών πολυτελείας παγκοσμίως. Η περιουσία του είναι αντίστοιχη με την συνολική αξία όλων των κατοικιών στη Μασσαλία, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας.

Πρόκειται για την δεύτερη έρευνα που ασχολείται με το συγκεκριμένο ζήτημα και στόχος της είναι να παρέχει στοιχεία για την ποιότητα ζωής και για τα θέματα της φτώχειας και της ανισότητας.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Forbes

Διαβάστε επίσης:

Ένας δισεκατομμυριούχος γεννιέται κάθε 30 ώρες

Αρκούν τρία εκατομμύρια χρόνια δουλειάς για να γίνεις ο επόμενος Έλον Μασκ;

Ποια επαγγέλματα δίνουν εξαψήφιες ετήσιες αποδοχές σε junior υπαλλήλους

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News