Business & Finance Τετάρτη 22/06/2022, 21:34
ΒUSINESS & FINANCE

Ολλανδία: Νόμιμο δικαίωμα η εξ αποστάσεως εργασία;

Ολλανδία: Νόμιμο δικαίωμα η εξ αποστάσεως εργασία;

Δύο Ολλανδοί βουλευτές προτείνουν να περάσει νομοθεσία η οποία θα καθιερώνει την εργασία από το σπίτι ως νόμιμο δικαίωμα, κίνηση που θα καθιστούσε την Ολλανδία μία από τις πρώτες χώρες που χορηγούν ευελιξία στην εξ αποστάσεως εργασία με νόμο.

Η νομοθεσία προτείνεται από τον Steven van Weyenberg, μέλος του φιλοευρωπαϊκού κόμματος D-66, και τη Senna Maatoug, βουλευτή του Κόμματος των Πρασίνων, σύμφωνα με δηλώσεις τους. Οι δυο τους θα υποβάλουν την πρόταση στο κοινοβούλιο πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές της βουλής στις 3 Ιουλίου.

«Έχουμε το πράσινο φως για αυτόν το νέο νόμο χάρη στην υποστήριξη που λάβαμε τόσο από τα συνδικάτα των εργαζομένων όσο και από τις εργοδοτικές ενώσεις», δήλωσε ο Weyenberg. «Είμαστε πολύ αισιόδοξοι ότι θα περάσει πριν από το καλοκαίρι».

Η πανδημία οδήγησε σε μία αλλαγή στάσης σχετικά με την εργασία, με πολλούς εργαζόμενους να επιδιώκουν να διατηρήσουν μέρος της ευελιξίας που απολάμβαναν τα τελευταία δύο χρόνια. Όμως, καθώς οι εταιρείες προσπαθούν τώρα να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση καθώς υποχωρεί η πανδημία, το θέμα αρχίζει να προκαλεί πόλωση. Πριν από λίγες ημέρες, ο ιδρυτής της Tesla, Έλον Μασκ, εξέδωσε τελεσίγραφο στο προσωπικό της εταιρείας να επιστρέψει στο γραφείο ή διαφορετικά να αποχωρήσει.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

 

Διαβάστε επίσης:

Το τέλος της αναρρωτικής; Το πρόβλημα που δημιουργεί η τηλεργασία

Generation Z: Τι θέλει τελικά από την αγορά εργασίας

Θα δεχόσασταν μείωση μισθού αν δουλεύατε μόνο από το σπίτι;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News