Business & Finance Παρασκευή 12/11/2021, 16:22
BUSINESS & FINANCE

Τουρισμός: Έσοδα 12 δισ. ευρώ φέτος – Τι σημαίνει σε σχέση με το 2019

Τουρισμός: Έσοδα 12 δισ. ευρώ φέτος – Τι σημαίνει σε σχέση με το 2019

Την εκτίμηση πως οι ταξιδιωτικές εισπράξεις της χώρας το 2021 τείνουν να προσεγγίσουν τα 12 δισεκατομμύρια ευρώ διατύπωσε την Παρασκευή ο υπουργός Tουρισμού Βασίλης Κικίλιας στο πλαίσιο της συνεδρίασης του συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων. Επικαλέστηκε δε τα στοιχεία που λαμβάνει από την Τράπεζα της Ελλάδος, τους επαγγελματίες του χώρου και τον ΣΕΤΕ ενώ σημείωσε πως σημαντικό κομμάτι της υψηλότερης της αναμενόμενης ανάπτυξης για φέτος προέρχεται από την αναθεωρημένη πρόβλεψη για τα έσοδα από τον τουρισμό.

Υπενθυμίζεται πως κατά το 2019, τελευταίο έτος πριν την πανδημία και χρόνια ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις από το εξωτερικό διαμορφώθηκαν στα 18,2 δισεκατομμύρια. Εφόσον φθάσουν φέτος τα 12 δισεκατομμύρια αυτό θα σημαίνει ανάκτηση του 66% περίπου της δραστηριότητας του 2019 όταν αρχικός στόχος για φέτος βρισκόταν πολύ χαμηλότερα, πέριξ του 40% του 2019.

«Είμαστε στον Νοέμβριο και ο Τουρισμός ακόμα προσθέτει στο ΑΕΠ της χώρας και φυσικά, οι συμφωνίες που ήδη υπογράφουμε και αφορούν το 2022 είναι πολύ ενθαρρυντικές» επεσήμανε προσθέτοντας ότι «πλέον, πριν κλείσει ακόμα η χρονιά γιατί ακόμα έχουμε επισκέπτες σε πολλές περιοχές της χώρας μας, πλησιάζουμε τα 12 δισ. ευρώ». 

Σημείωσε επίσης πως το υπουργείο σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, θα πραγματοποιήσει σύντομα καμπάνια για τα city break στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη αλλά για τις υπόλοιπες πόλεις και περιφέρειες της χώρας.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Ξενοδοχεία: Έως το 84% έφτασε η πληρότητα το καλοκαίρι

Τουρισμός: «Ασημένια» η Ελλάδα στα αμερικανικά βραβεία RCA

Β. Κικίλιας: Θέλουμε να κάνουμε πρωταθλητισμό στον τουρισμό

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News