Business & Finance Κυριακή 7/11/2021, 14:11
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Β. Κικίλιας: Θέλουμε να κάνουμε πρωταθλητισμό στον τουρισμό

Στα 12 δισ. ευρώ τα έσοδα για το 2021

Β. Κικίλιας: Θέλουμε να κάνουμε πρωταθλητισμό στον τουρισμό

«Θέλουμε να είμαστε leaders στον τουρισμό. Κάνουμε πρωταθλητισμό, δεν θέλουμε ένα από τα καλύτερα σκορ, θέλουμε το καλύτερο» διαμήνυσε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, αναφερόμενος στις προοπτικές της βαριάς «βιομηχανίας» της χώρας. 

«Το υπουργείο Τουρισμού και οι επαγγελματίες του χώρου φέρνουν άμεσα ή έμμεσα το 25% του ΑΕΠ της ελληνικής οικονομίας, αυξάνουν τον πλούτο της χώρας και του ελληνικού νοικοκυριού» υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. 

 Ερωτηθείς για την επόμενη σεζόν, ο αρμόδιος υπουργός παρέπεμψε στις συμφωνίες με τις αεροπορικές εταιρείες EasyJet – Jet2 – Air France – Transavia, αλλά και τα σχέδια τις British Airways για αύξηση των πτήσεων προς την Ελλάδα. 

Την ίδια ώρα, οι προκρατήσεις του Οκτωβρίου για το καλοκαίρι του 2022 κινούνται κατά 30% υψηλότερα σε σχέση με τις προκρατήσεις του 2018 για το καλοκαίρι του 2019, δείμγα της ανάκαμψης του ελληνικού τουρισμού.   

Και οι προκρατήσεις του Οκτωβρίου για το καλοκαίρι του 2022, είναι ήδη 30% πάνω από τις προκρατήσεις του Οκτωβρίου του 2018 για το καλοκαίρι του 2019». 

«Αυτή είναι η βαριά μας βιομηχανία, αυτή είναι η ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας και δεν θα σταματήσουμε να εργαζόμαστε σκληρά τώρα, το φθινόπωρο και το χειμώνα, προκειμένου τα έσοδα να είναι αυτά που πρέπει, να στηρίξουμε την οικονομία μας και να δημιουργηθούν νέες, ποιοτικές και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας». 

«Το 2022 δεν θα κλείσουμε και θα έχουμε τουρίστες και επισκέπτες όλο τον χρόνο. Όπως είπα και σε όλες τις συνεντεύξεις μου στο Λονδίνο, στο CNBC, στο CNN, στους Financial Times, προτρέπω όσους θέλουν να ταξιδέψουν να έρθουν στην Ελλάδα» επεσήμανε, μεταξύ άλλων. 

Όσον αφορά τους στόχους του 2021, επανέλαβε ότι τα έσοδα θα φθάσουν τα 12 δισ. ευρώ, καθώς έχουν ήδη υπερβεί τα 10 δισ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι το 2019 είχαν διαμορφωθεί στο επίπεδο ρεκόρ των 18 δισ. ευρώ.     

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

ΟΛΠ: Δυναμική ανάκαμψη με πάνω από 700 κρουαζιερόπλοια το 2022

Β. Κικίλιας στο CNN: Το 2022 θα είναι πολύ καλή χρονιά για τον τουρισμό

San/Ikos: Νέα επένδυση 125 εκατ. ευρώ στην Κρήτη

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News