Business & Finance Πέμπτη 11/11/2021, 20:29
ΑΓΟΡΕΣ

MSCI: Στο δείκτη MSCI Standard εντάσσεται η ΔΕΗ

MSCI: Στο δείκτη MSCI Standard εντάσσεται η ΔΕΗ

Στους δείκτες MSCI Standard και Mid Cap εντάσσεται πλέον η μετοχή της ΔΕΗ, μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ύψους 1,35 δισ.ευρώ, σύμφωνα με έκτακτη ανακοίνωση του οίκου MSCI.

Ο οίκος ανακοίνωσε ότι εντάσσει τη μετοχή της ΔΕΗ στους δύο παραπάνω δείκτες από το δείκτη MSCI Small Cap των Αναδυόμενων Αγορών, στον οποίο βρίσκεται σήμερα.

Μάλιστα, σε αντίθεση με τις εξαμηνιαίες αναθεωρήσεις, η ημερομηνία ισχύος της αλλαγής της ΔΕΗ είναι η 17η Νοεμβρίου, δηλαδή σε μία εβδομάδα από τώρα.

Η ανακοίνωση έγινε από τον MSCI εκτάκτως εξαιτίας της ενίσχυσης της κεφαλαιοποίησης της. Το βράδυ είναι προγραμματισμένες οι ανακοινώσεις για την τριμηνιαία αναθεώρηση και εκεί θα φανεί αν θα υπάρξουν νέες προσθήκες ή αφαιρέσεις.

Με την αλλαγή αυτή, η ελληνική παρουσία στους δύο δείκτες θα αυξηθεί σε έξι, καθώς ήδη σε αυτούς βρίσκονται οι μετοχές των Alpha Bank, Jumbo, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Eurobank.

Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ την 1η Δεκεμβρίου (rebalancing στις 30 Νοεμβρίου).

MSCI: Στο δείκτη MSCI Standard εντάσσεται η ΔΕΗ-1

Να σημειωθεί ότι η JP Morgan είχε προβλέψει την είσοδο της μετοχής της ΔΕΗ στον δείκτη MSCI Standard Greece. Η επενδυτική τράπεζα είχε εκτιμήσει ότι με δεδομένο τον διπλασιασμό της κεφαλαιοποίησης και την αύξηση του αριθμού των μετοχών (από 232 σε 383 εκατ.), ο MSCI είναι πολύ πιθανό να προχωρήσει σε αναθεώρηση της κραταιής επιχείρησης ηλεκτρισμού. 

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΗ: Τα αναλυτικά αποτελέσματα της ΑΜΚ – 85% των νέων μετοχών στη διεθνή αγορά

ΔΕΗ: Ξεπέρασε τις προσδοκίες η ΑΜΚ – Στην ανώτατη τιμή η διάθεση των 150 εκατ.μετοχών 

JPMorgan: «Βλέπει» είσοδο της ΔΕΗ στον MSCI Standard Greece

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News