Business & Finance Τρίτη 12/04/2022, 11:24
BUSINESS & FINANCE

Takeaway.com: Σε νέα συνεργασία με την Ahold για online διανομές

Takeaway.com: Σε νέα συνεργασία με την Ahold για online διανομές

Σε συνεργασία με την αλυσίδα σουπερμάρκετ Ahold προχωρά η Just Eat Takeaway.com, η μεγαλύτερη αλυσίδα online delivery στην Ευρώπη, σύμφωνα με ανακοίνωσή της. 

Πιο συγκεκριμένα, η Just Eat Takeaway.com θα συνεργαστεί με την αλυσίδα Dutch Albert Heijn του γνωστού ομίλου σουπερμάρκετ με σκοπό τη διανομή ειδών παντοπωλείoυ και πρώτης ανάγκης. Οι όροι της συμφωνίας δεν έχουν γίνει γνωστοί. 

Ενώ η συνεργασία ανάμεσα στη μεγαλύτερη αλυσίδα online διανομής της Ολλανδίας και του μεγαλύτερου ομίλου σουπερμάρκετ έχει λογική, η Ahold έχει και δική της υπηρεσία διανομής ειδών παντοπωλείου, καθώς και την πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου Bol.com, που είναι πιο δημοφιλής στην Ολλανδία ακόμη και από την Amazon. 

Oι δύο εταιρείες ανακοίνωσαν ότι η συνεργασία τους θα επικεντρωθεί σε μία μικρότερη κλίμακα περίπου 1.200 προϊόντων και κυρίως στα φρέσκα προϊόντα και στα είδη πρώτης ανάγκης – προϊόντα που είθισται να έχουν μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους. 

Αλυσίδες όπως Gorillas, Flink και Getir που ειδικεύονται σε διανομές προϊόντων παντοπωλείου γνώρισαν πολύ μεγάλη ανάπτυξη στην Ολλανδία στη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Οι Ahold και Takeway ανακοίνωσαν ότι στοχεύουν σε έναν χρόνο διανομής για τις παραγγελίες 30 λεπτών, λίγο περισσότερο από τα 10 έως 15 λεπτά που υπόσχονται κάποιες από τις νεοσύστατες εταιρείες του χώρου. 

However in recent months, Amsterdam, Rotterdam and other major cities have imposed bans on new distribution centres, the “dark stores” they rely on, in residential areas.

 

moneyreview.gr με πληροφορίες από investing.com

Διαβάστε επίσης:

Q-commerce: Οι startups του αλλάζουν τα δεδομένα στο last mile delivery

Έρχεται το τέλος των υπηρεσιών διανομής; Τα 3 προβλήματα που αντιμετωπίζουν

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News