BUSINESS & FINANCE

Eurobank: Άντλησε 500 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 4,5%

Eurobank: Άντλησε 500 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 4,5%

Στο 4,5% διαμορφώθηκε το επιτόκιο του senior preferred ομολόγου που εξέδωσε σήμερα η Eurobank, αντλώντας 500 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των υποχρεώσεων που έχει η Τράπεζα στο πλαίσιο των ελάχιστων απαιτήσεων για ίδια κεφάλαια και επιλέξιμες υποχρεώσεις (Minimum Requirements for Own Funds and Eligible Liabilities – MREL). Η Τράπεζα άντλησε 500 εκατ. ευρώ αντί της αρχικής στόχευσης για άντληση τουλάχιστον 350 εκατ. ευρώ και η ζήτηση υπήρξε υψηλή με τη συμμετοχή και νέων επενδυτών.

Όπως είχε ανακοινώσει η διοίκηση της Eurobank κατά την δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του α΄ τριμήνου, η Τράπεζα έχει καλύψει τον στόχο για τα κεφάλαια MREL με βάση τα στοιχεία για τον Ιανουάριο του 2022, αλλά παρακολουθεί τις εξελίξεις στις αγορές για την πιθανή έκδοση senior ομολόγων. 

Σε ό,τι αφορά το Tier II ομόλογο ύψους 950 εκατ. ευρώ που η Τράπεζα είχε εκδώσει το 2018 και το οποίο καλύφθηκε από το ελληνικό Δημόσιο, η Τράπεζα εφόσον η κατάσταση δεν ομαλοποιηθεί θα συνεκτιμήσει το ενδεχόμενο μη ανάκλησής του, σταθμίζοντας την απώλεια κεφαλαίου που θα έχει η απομείωσή του κατά 20% ανά έτος από τα εποπτικά κεφάλαια μετά την 5ετία. Αυτό σημαίνει ότι η Τράπεζα μπορεί να εκδώσει μέρος μόνο του ομολόγου, ίσο με το ποσό της απομείωσης και να διακρατήσει τον τίτλο χωρίς να τον ανακαλέσει.

Διαβάστε επίσης:

Eurobank: Βγαίνει στις αγορές με 3ετές senior preferred ομόλογο

Eurobank: Στα 305 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη α’ τριμήνου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News