Business & Finance Δευτέρα 9/05/2022, 15:43
BUSINESS & FINANCE

«Χρυσή» η διάσημη ζακέτα του Ζελένσκι – Πόσο έπιασε σε δημοπρασία

«Χρυσή» η διάσημη ζακέτα του Ζελένσκι – Πόσο έπιασε σε δημοπρασία

Είτε σε πράσινη είτε σε καφέ απόχρωση, η ζακέτα που φοράει τον τελευταίο καιρό ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει προκαλέσει αίσθηση παγκοσμίως, με αρκετούς μιμητές να σπεύδουν να την αγοράσουν αφότου ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Μια από αυτές τις ζακέτες που φόρεσε και υπέγραψε ο ίδιος ο ηγέτης πουλήθηκε αντί του δυσθεώρητου ποσού των 90.000 λιρών (περίπου 105.610 ευρώ) σε φιλανθρωπική δημοπρασία για την Ουκρανία στο Λονδίνο.

«Σήμερα, ολόκληρος ο κόσμος βλέπει έναν άνδρα να φοράει μια απλή μάλλινη ζακέτα. Σήμερα, το διάσημο αυτό αντικείμενο, το οποίο έχει υπογράψει ο ίδιος ο πρόεδρος Ζελένσκι, είναι εδώ», ανέφερε σε βίντεο που δημοσίευσε στο Twitter η ουκρανική πρεσβεία στη Βρετανία.

Στόχος της οργάνωσης, σύμφωνα με την πρεσβεία της Ουκρανίας, ήταν να «ακουστούν οι ιστορίες της (ουκρανικής) γενναιότητας η οποία έγινε διάσημη κατά τη διάρκεια του πολέμου, καθώς και να μαζευτούν χρήματα για την υποστήριξή της».

Ανάμεσα στα άλλα αντικείμενα που διατέθηκαν ήταν παιχνίδια που δώρισε η «Πρώτη Κυρία» της Ουκρανίας, Ολένα Ζελέσνκα, καθώς και φωτογραφίες του Μαξ Λέβιν ο οποίος σκοτώθηκε στη χώρα.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στη γκαλερί Tate Modern και συγκεντρώθηκαν πάνω από 1 εκατ. δολάρια για την Ουκρανία. Τα περισσότερα από αυτά θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση νοσοκομείου για παιδιά με αναπηρία στη δυτική Ουκρανία.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος επαίνεσε τον Ζελένσκι (εμφανίστηκε και αυτός μέσω βιντεοκλήσης) ως έναν από τους «πιο αξιοθαύμαστους ηγέτες της σύγχρονης εποχής».

Ο Βρετανός ηγέτης ζήτησε για υψηλές προσφορές για τη ζακέτα του Ουκρανού ηγέτη, της οποία η αρχική τιμή ήταν 50.000 λίρες (κάτι λιγότερο από 59.000 ευρώ).

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNN

Διαβάστε επίσης:

Reuters: Νέο πακέτο όπλων 100 εκατ. δολ. για την Ουκρανία αναμένεται να υπογράψει ο Μπάιντεν

Πέντε μαθήματα που πρέπει να πάρουν οι CEOs από τον Ζελένσκι

NFT με την ουκρανική σημαία έπιασε 6,7 εκατ. δολάρια

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News