Business & Finance Πέμπτη 28/04/2022, 13:09
BUSINESS & FINANCE

Η μικροσκοπική «καμπίνα» στον Τάμεση που κοστίζει 200.000 δολάρια

Η μικροσκοπική «καμπίνα» στον Τάμεση που κοστίζει 200.000 δολάρια

Ψάχνετε για στέγη κοντά στο Σίτι, με θέα τον Τάμεση και μια «ανάσα» από το Tower Bridge και τον Πύργο του Λονδίνου; Τότε, μπορείτε να μείνετε σε αυτό το μικροσκοπικό πλωτό σπίτι, το οποίο έχει και αρκετά καλή τιμή αν αναλογιστεί κάποιος την περιοχή όπου βρίσκεται.

Η «καμπίνα» που κοστίζει περίπου 200.000 δολάρια βρίσκεται αγκυροβολημένη στο λιμάνι St. Katherine του Λονδίνου, δίπλα ακριβώς από το Tower Bridge. Το όνομα της κατοικίας είναι Μ250, η οποία μαρτυρά και το μέγεθός της: 250 τετραγωνικά πόδια.

Η μικροσκοπική «καμπίνα» στον Τάμεση που κοστίζει 200.000 δολάρια-1

Παραδόξως, το σπιτάκι προσφέρει όλες τις ανέσεις που χρειάζεται κάποιος, καθώς διαθέτει διπλό κρεβάτι, μπάνιο, κουζίνα, σαλονάκι και μπαλκόνι όπου χωράνε και εξωτερικά έπιπλα για να απολαύσετε τον καφέ σας με θέα τα… καταπράσινα νερά του Τάμεση. 

Το κουζινάκι διαθέτει εστία, νεροχύτη, φούρνο μικροκυμάτων και ψυγείο.

Η μικροσκοπική «καμπίνα» στον Τάμεση που κοστίζει 200.000 δολάρια-2

Αν πιάσει κρύο, το σαλόνι διαθέτει τζάκι, καθώς και ηλεκτρικά πάνελ θέρμανσης.

Η On Water Developments, η εταιρεία που κατασκευάζει αυτά τα πλωτά σπίτια, τα διαθέτει προς ενοικίαση για μερικές νύχτες ή ακόμα και προς αγορά ως μόνιμες κατοικίες.

Η μικροσκοπική «καμπίνα» στον Τάμεση που κοστίζει 200.000 δολάρια-3

Σε παραθαλάσσιες πόλεις και θέρετρα της Βρετανίας, συχνά αρκετοί αγοράζουν τέτοια σπίτια και τα χρησιμοποιούν ως εξοχικά. 

Αλλά και σε περιοχές όπως το Λονδίνο, νεαροί εργαζόμενοι μπορούν να τα χρησιμοποίησουν ως μόνιμη στέγη, σύμφωνα πάντα με την κατασκευάστρια εταιρεία.

Η μικροσκοπική «καμπίνα» στον Τάμεση που κοστίζει 200.000 δολάρια-4

Τα πλωτά σπίτια πωλούνται ως μέρος πακέτου: οι αγοραστές παίρνουν στην κατοχή τους τόσο το σπίτι όσο και το δικαίωμα να το έχουν «παρκαρισμένο» στη μαρίνα της επιλογής τους. Παρ’ όλα αυτά, πρέπει να πληρώνουν επιπλέον ετήσιο τέλος ελλιμενισμού. 

Οι περισσότεροι προτιμούν να έχουν τα σπίτια τους σε προστατευμένα νερά, δηλαδή σε λίμνες και κανάλια, παρά ανοιχτά στη θάλασσα.

Το Μ250 είναι από τα μικρότερα που πουλάει η εταιρεία, καθώς διαθέτει πλωτά σπίτια που είναι έως και τρεις φορές μεγαλύτερα και έχουν τις διαστάσεις ενός κανονικού σπιτιού, με κανονική κουζίνα και ανοιχτό σαλόνι.

Η μικροσκοπική «καμπίνα» στον Τάμεση που κοστίζει 200.000 δολάρια-5

*Πηγή φωτογραφιών: Business Insider και Βates Wharf Marine

moneyreview.gr 

Διαβάστε επίσης:

Τρομερή ευκαιρία: Πωλείται φάρος γεμάτος τεφροδοχεία στη μέση του πουθενά

Βουλιαγμένη: Το σπίτι «πεταλούδα» των 6 εκατ. ευρώ χωρίς τοίχους

Μία και μοναδική: Πόσο και σε ποιον πουλήθηκε η πιο ακριβή έπαυλη των ΗΠΑ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News