Business & Finance Πέμπτη 3/03/2022, 15:49
BUSINESS & FINANCE

NFT με την ουκρανική σημαία έπιασε 6,7 εκατ. δολάρια

Τα χρήματα θα δοθούν στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας.

NFT με την ουκρανική σημαία έπιασε 6,7 εκατ. δολάρια

Ένα NFT με την ουκρανική σημαία συγκέντρωσε περισσότερα από 6,7 εκατομμύρια δολάρια τα οποία θα δοθούν για την άμυνα της χώρας από τη ρωσική εισβολή.

Πρόκειται για πρωτοβουλία της ομάδας UkraineDao και τα χρήματα θα δοθούν στην καμπάνια «Come Back Alive» που υποστηρίζει τον στρατό της Ουκρανίας.

Η δημοπρασία για το NFT έγινε στην πλατφόρμα PartyBid και χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου και κάτοχοι κρυπτονομισμάτων συμμετείχαν, προσφέροντας από μικρά ποσά της τάξης του 0,00001 Ether (λιγότερο από 0,03 δολάρια) μέχρι 44 Ether (που αντιστοιχούν σε δωρεά της τάξης των 128.000 δολαρίων).

Τελικά, υπήρξαν πάνω από 3.200 δωρεές από ξεχωριστά άτομα μέσα σε 72 ώρες και συγκεντρώθηκαν 2.258 Ether, που ισοδυναμούσαν με περίπου 6,7 εκατομμύρια δολάρια την ώρα που τελείωσε η δημοπρασία την Τετάρτη.

Όσοι έκαναν δωρεές θα πάρουν ως αναμνηστικό τα ειδικά $LOVE tokens, ανάλογα με το μέγεθος της συνεισφοράς τους. Θα μπορούν, επίσης, να έχουν δικαίωμα ψήφου για μελλοντικές πωλήσεις του NFT (σαν να είναι μέτοχοι).

Πάντως, η ομάδα UkraineDao παρακάλεσε θερμά τους συμμετέχοντες να μην ανταλλάξουν τα νομίσματα (tokens) που θα πάρουν, αλλά να τα κρατήσουν ως «ενθύμιο για τις συνεχείς ανθρωπιστικές ανάγκες του κόσμου μας».

Αρχικά, τα μέλη της ομάδας είχαν σκεφτεί να δημιουργήσουν μοναδικά έργα τέχνης, αλλά κατέληξαν σε ένα NFT που απεικονίζει την ουκρανική σημαία ως «σύμβολο του λαού της Ουκρανίας».

Ανάμεσα στα άτομα που υποστήριξαν την πρωτοβουλία ήταν και η Nadya Tolokonnikova, μέλος του ρωσικού πανκ συγκροτήματος Pussy Riot, το οποίο έχει κονταροχτυπηθεί στο παρελθόν με τον Πούτιν.

Η Tolokonnikova δήλωσε ότι η ουκρανική σημαία «μάς ενώνει» και πρόσθεσε: «Επίτηδες δεν βάλαμε κάποιο δικό μας έργο τέχνης. Ο κόσμος έχει διαφορετική αισθητική, αλλά δεν έχει σημασία τι χρώμα προτιμάμε, αλλά να ενωθούμε για να σώσουμε ζωές».

Η ουκρανική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι δέχεται δωρεές και σε κρυπτονομίσματα. Σήμερα, ο Ουκρανός αντιπρόεδρος και υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Mykhailo Fedorov, έγραψε στο Twitter ότι η χώρα θα αποκαλύψει σύντομα σχέδια για υποστήριξη των ουκρανικών ένοπλων δυνάμεων με NFTs.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Δωρεές σε doge στην Ουκρανία: Το meme κρυπτονόμισμα μπορεί να σώσει ζωές

Δωρεές 5 δισ. δολαρίων σε crypto για την Ουκρανία

Το πρώτο NFT από ελληνικό τραγούδι

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News