Business & Finance Παρασκευή 18/12/2020, 13:02
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

BofA: Εξαντλήθηκαν τα περιθώρια ανόδου για τις ευρωπαϊκές αγορές

Η Bank of America θεωρεί ότι ο Stoxx 600 δεν έχει άλλα περιθώρια ανόδου έως και το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2021.

BofA: Εξαντλήθηκαν τα περιθώρια ανόδου για τις ευρωπαϊκές αγορές

Ουδέτερη δηλώνει η Bank of America απέναντι στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς υπολογίζει ότι τα περιθώρια ανόδου για το πρώτο τρίμηνο του 2021 είναι μηδενικά. 

Έπειτα από ένα ράλι της τάξης του 16% από τα τέλη του Οκτωβρίου, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 προεξοφλεί τον PMI (δηλαδή το δείκτη που μετρά τη δραστηριότητα στον τομέα της μεταποίησης και των υπηρεσιών  στην Ευρωζώνη) στο 54, κάτι που σημαίνει ότι η αγορά έχει αρχίσει να προεξοφλεί την ισχυρή ανάκαμψη της ευρωπαϊκής οικονομίας κατά το 2021. 

Μετά από αυτά, η Bank of America θεωρεί ότι ο Stoxx 600 δεν έχει άλλα περιθώρια ανόδου έως και το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2021, αλλά στη συνέχεια μπορεί να σημειώσει άνοδο 10% έως τα τέλη του δεύτερου τριμήνου. 

Για το επόμενο διάστημα, τα χρηματιστήρια της Ευρώπης θα βρεθούν ανάμεσα σε δύο αντίρροπες δυνάμεις. Από τη μία πλευρά, η αισιοδοξία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, καθώς οι πιθανότητες για ένα μεγάλο πακέτο δημοσιονομικών μέτρων πριν από τα τέλη του έτους αυξάνονται. Και από την άλλη, οι ανησυχίες ότι η ευρωπαϊκή οικονομία θα επιβαρυνθεί περαιτέρω από την εκ νέου αυστηροποίηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού. 

«Με τα περιθώρια θετικών εκπλήξεων από τις ευνοϊκές δημοσιονομικές εξελίξεις στις ΗΠΑ να αντισταθμίζονται εν μέρει από τους αυξανόμενους κινδύνους που δημιουργεί η νέα σύσφιξη των περιοριστικών μέτρων του Covid-19 στην Ευρώπη, παραμένουμε ουδέτεροι απέναντι στην αγορά», σημειώνουν οι αναλυτές της Bank of America. 

Ο οίκος τηρεί στάση marketweight απέναντι στις κυκλικές μετοχές έναντι των αμυντικών και προτιμά να τοποθετηθεί για την οικονομική ανάκαμψη του 2021 μέσω των overweight θέσεων στους κλάδους αξίας που μόλις πρόσφατα μπήκαν στο ράλι (τράπεζες, ενέργεια, ασφάλειες, αεροπορικές). 

Κ. Σαμ. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News