Business & Finance Τρίτη 22/03/2022, 20:34
BUSINESS & FINANCE

H TotalEnergies σταματά να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο

H TotalEnergies σταματά να αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο

Η TotalEnergies ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα σταματήσει να αγοράζει ρωσικό αργό πετρέλαιο και πετρελαϊκά προϊόντα έως το τέλος του κόσμου.

Ο γαλλικός πετρελαϊκός κολοσσός ανέφερε ακόμα ότι θα συμμορφωθεί πλήρως με τις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, τώρα και στο μέλλον, ανεξαρτήτως των συνεπειών για τα περιουσιακά του στοιχεία στη Ρωσία.

Πάντως, σε συμφωνία με την αποφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να διατηρήσει κάποια από τα αποθέματα ρωσικού φυσικού αερίου, η Total θα συνεχίσει να παρέχει στην Ευρώπη υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) από το εργοστάσιο Yamal, για όσο χρονικό διάστημα θεωρούν ότι είναι απαραίτητο οι κυβερνήσεις των 27 χωρών της Ε.Ε.

«Σε αντίθεση με το πετρέλαιο, είναι προφανές ότι οι δυνατότητες αποθεμάτων φυσικού αερίου της Ευρώπης καθιστούν δύσκολη την απεξάρτηση από την εισαγωγή ρωσικού φυσικού αερίου τα επόμενα δύο έως τρία χρόνια χωρίς να επηρεαστεί ο ενεργειακός εφοδιασμός της ηπείρου», σχολιάζει η γαλλική εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση.

Η Total έχει ήδη ανακοινώσει ότι διέκοψε όλες τις αγορές ρωσικού πετρελαίου στη βραχυπρόθεσμη αγορά.

Η μεγάλη εταιρεία πετρελαίου, η οποία είχε δηλώσει προηγουμένως ότι δεν θα επενδύσει σε νέα έργα στη Ρωσία, πρόσθεσε ότι δεν θα έχει πλέον αποθέματα στο έργο Arctic LNG 2 και δεν θα παρέχει άλλα κεφάλαια για αυτήν την ανάπτυξη.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg, Reuters

Διαβάστε επίσης:

Έτσι βρίσκει τον δρόμο του στις αγορές το ρωσικό πετρέλαιο

Ε.Ε.: Στο τραπέζι το σενάριο εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

Ρωσία: Να ποιος θα αγοράσει το φθηνό πετρέλαιό της

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News