Business & Finance Κυριακή 6/02/2022, 17:47
BUSINESS & FINANCE

Ο κρυπτο-παράδεισος της Ευρώπης: Πού μετακομίζει η «Οικογένεια του Bitcoin»;

Ο κρυπτο-παράδεισος της Ευρώπης: Πού μετακομίζει η «Οικογένεια του Bitcoin»;

Η πενταμελής «Οικογένεια του Bitcoin» ολλανδικής καταγωγής μετακομίζει στον απόλυτο φορολογικό παράδεισο των κρυπτονομισμάτων της Ευρώπης, την Πορτογαλία, η οποία είναι μία από τις λίγες χώρες της Γηραιάς Ηπείρου με φορολογία 0% στα κρυπτονομίσματα.

Η οικογένεια Taihuttu έχοντας ταξιδέψει σε 40 χώρες μέσα σε πέντε χρόνια, δεν μπορούσε να αγνοήσει τα φορολογικά οφέλη που προσφέρει η ζωή στην Πορτογαλία: «Δεν πληρώνεις φόρο επί της απόδοσης κεφαλαίου ή ο,τιδήποτε άλλο όσον αφορά τα κρυπτονομίσματα στην Πορτογαλία», δήλωσε ο πατέρας της οικογένεια,ς Didi Taihuttu.

«Ειναι ένας πανέμορφος παράδεισος για bitcoin» συμπλήρωσε ο ίδιος. Σημειώνεται πως η φορολογία για bitcoin είναι μηδενική, εφόσον δεν αποκτά κανείς κρυπτονομίσματα για παροχή υπηρεσίων εντός της χώρας.

Η οικογένεια του Taihuttu ρευστοποίησε σχεδόν όλα τα περιουσιακά της στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης μίας μεγάλης κατοικίας, ώστε να αγοράσει Bitcoin και να ξεκινήσει μία νομαδική ζωή. Αυτό συνέβη το 2016, όταν η τιμή του Bitcoin κυμαινόταν περίπου στα 900 δολάρια. Πλέον, η τιμή του κινείται γύρω στα 41.000, έχοντας αγγίξει έως και 69.000 δολάρια τον Νοέμβριο.

Ο κρυπτο-παράδεισος της Ευρώπης: Πού μετακομίζει η «Οικογένεια του Bitcoin»;-1

φωτ. Facebook (Thebitcoinfamily)

Η οικογένεια δεν έχει ποτέ δημοσιεύσει το ακριβές μέγεθος της περιουσίας της. Ωστόσο ο 43χρονος Didi έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι διατηρεί τα κέρδη σε χρηματοκιβώτια διεσπαρμένα σε τέσσερις ηπείρους. Μπορεί λοιπόν να υποθέσει κανείς ότι το μέγεθος της περιουσίας είναι τόσο μεγάλο, ώστε αξίζει κανείς να πραγματοποιεί πτήσεις από χώρα σε χώρα για να συγκεντρώσει τα χρήματα.

Συνεπώς, τα φορολογικά οφέλη της Πορτογαλίας αποτελούν σαφώς προτέρημα για την οικογένεια, την οποία ενδέχεται να ακολουθήσουν και τα δύο αδέρφια του Didi, που επίσης πουλούν τις περιουσίες τους για να αγοράσουν Bitcoin.

Παράλληλα όμως, η μεσογειακή χώρα προσφέρει και άλλα πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλους φορολογικούς παραδείσους κρυπτονομισμάτων, όπως για παράδειγμα το Πουέρτο Ρίκο. Ενδεικτικά, παρότι η οικογένεια δεν έχει κατοικία στη χώρα, τα μέλη θεωρούνται κάτοικοι Πορτογαλίας. Επίσης, δεν είναι υποχρεωμένοι να μένουν συγκεκριμένο αριθμό ημερών στη χώρα.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Κρυπτονομίσματα: Πώς 4 απλοί άνθρωποι έγιναν εκατομμυριούχοι

Χακάρισμα με λεία 320 εκατ. δολάρια σε cryptos

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News