Business & Finance Τρίτη 1/02/2022, 16:18
BUSINESS & FINANCE

Επενδυτική μανία με τα ακίνητα στο metaverse – Πόσο κοστίζει ένα δικό σου νησί σε έναν…άλλο κόσμο

Επενδυτική μανία με τα ακίνητα στο metaverse – Πόσο κοστίζει ένα δικό σου νησί σε έναν…άλλο κόσμο

Τουλάχιστον 500 εκατ. δολάρια επενδύθηκαν το 2021 σε ακίνητη περιουσία στο metaverse, ενώ αναμένεται πως φέτος το ποσό αυτό θα διπλασιαστεί. Μάλιστα, η χρονιά έχει ξεκινήσει ήδη πάρα πολύ δυναμικά, αφού οι πωλήσεις real estate τον Ιανουάριο ξεπέρασαν τα 85 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της MetaMetric Solutions.

Η εταιρεία, η οποία παρακολουθεί τα στατιστικά στις τέσσερις μεγαλύτερες πλατφόρμες metaverse, αναμένει ότι οι πωλήσεις θα πλησιάσουν το 1 δισ. δολάρια μέχρι το τέλος του έτους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η καλύτερη «διαφήμιση» για το metaverse ήταν η ανακοίνωση της Facebook στο τέλος του Οκτωβρίου για αλλαγή του ονόματός της σε Meta και την εστίασή της στο ψηφιακό κόσμο. Ενδεικτικά, τον αμεσως επόμενο μήνα οι πωλήσεις real estate στο metaverse εννιαπλασιάστηκαν και ανήλθαν στα 133 εκατ. δολάρια.

Παρότι η επενδυτική φρενίτιδα έχει μετριαστεί έκτοτε, οι πωλήσεις του Ιανουαρίου εξακολουθούν να είναι τουλάχιστον 10 φορές μεγαλύτερες σε σχέση με ένα έτος νωρίτερα.

Σύμφωνα μάλιστα με σχετική έκθεση της BrandEssence Market Research, η αγορά κατοικιών στο metaverse αναμένεται να διογκώνεται με ρυθμό της τάξης του 31% κάθε χρόνο από φέτος μέχρι και το 2028.

Big Four

Μέχρι στιγμής, η συντριπτική πλειονότητα των πωλήσεων real estate συγκεντρώνεται σε τέσσερις πλατφόρμες: την Sandbox, την Decentraland, την Cryptovoxels και την Somnium. Η πρώτη είναι σαφώς η μεγαλύτερη, καθώς κατέχει το 62% της διαθέσιμης «γης» στις τέσσερις πλατφόρμες καθώς και πέτυχε τα τρία τέταρτα των πωλήσεων μέχρι στιγμής το 2022.

Επίσης, ετοιμάζει 100 νησιά, τα Fantasy Islands, με τις δικές τους βίλες, καθώς και μία σχετική αγορά σκαφών και τζετ σκι. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα 90 από τα 100 νησιά πωλήθηκαν την πρώτη κιόλας μέρα για 15.000 δολάρια. Κάποια από αυτά είναι ξανά διαθέσιμα προς πώληση για τουλάχιστον 100.000 δολάρια.

moneyreview.gr με πληροφορίες από CNBC

Διαβάστε επίσης:

Ποιοι αγοράζουν οικόπεδα στο metaverse

Γιατί οι επενδυτές ξοδεύουν εκατομμύρια δολάρια σε ψηφιακά ακίνητα

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News