Business & Finance Παρασκευή 24/09/2021, 13:16
BUSINESS & FINANCE

BofA: Μην αγοράζετε μετοχές, τώρα

BofA: Μην αγοράζετε μετοχές, τώρα

Να μην αντιμετωπίζουν την πτώση που προκαλεί στα χρηματιστήρια η επαπειλούμενη χρεοκοπία της Evergrande σαν μια ευκαιρία αγορών συμβουλεύει η Bank of America τους επενδυτές.

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές του οίκου σε νέα έκθεσή τους, οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις της κρίσης της Evergrande έχουν  φέρει τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 έως και 5% χαμηλότερα από τα υψηλά του Αυγούστου.

Και παρότι η BofA εκτιμά ότι το πρόβλημα της Evergrande δεν θα εξελιχθεί σε μία ανεξέλεγκτη κρίση, εντούτοις προειδοποιεί ότι ο κύκλος της παγκόσμιας οικονομίας εισέρχεται σε φάση επιβράδυνσης. Συγκεκριμένα, οι κινεζικές αρχές αναμένεται να διευκολύνουν μία ελεγχόμενη αναδιάρθρωση των χρεών της Evergrande, κάτι που θα επιτρέψει την επιτάχυνση της ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας το τέταρτο τρίμηνο. Παρόλα αυτά, ο οίκος τονίζει ότι οι κίνδυνοι αυξάνονται.

Ο παγκόσμιος οικονομικός κύκλος έχει περάσει το «peak» του, η ανάπτυξη βρίσκεται σε φάση επιβράδυνσης και το momentum του παγκόσμιου δείκτη PMI αναμένεται να γίνει αρνητικό, για πρώτη φορά από την έναρξη της ανάκαμψης.

BofA: Μην αγοράζετε μετοχές, τώρα-1

Σε αυτό το περιβάλλον, η Bank of America δηλώνει ουδέτερη απέναντι στις ευρωπαϊκές μετοχές και υποβαθμίζει σε underweight  τα small caps.

Οι μακροοικονομικές προβλέψεις του οίκου «δείχνουν» ότι ο Stoxx 600 θα κινηθεί σταθεροποιητικά βραχυπρόθεσμα και θα ακολουθήσει μία διόρθωση προς τις 420 μονάδες έως τα τέλη του έτους (δηλαδή σε επίπεδα 10% χαμηλότερα των σημερινών).

BofA: Μην αγοράζετε μετοχές, τώρα-2

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News