Business & Finance Τετάρτη 15/09/2021, 19:03
BUSINESS & FINANCE

Goldman Sachs: Εξαγορά εταιρείας fintech 2,2 δισ. δολαρίων

Goldman Sachs: Εξαγορά εταιρείας fintech 2,2 δισ. δολαρίων

Η Goldman Sachs συνεχίζει να διερύνει την παρουσία της στον κλάδο του καταναλωτικού δανεισμού, εξαγοράζοντας την GreenSky έναντι 2,2 δισ. δολαρίων. Πρόκεται για εταιρεία fintech, η οποία προσφέρει ψηφιακή πλατφόρμα για παροχή δανείων προς αποπληρωμή εφάπαξ οικονομικών υποχρεώσεων, όπως για παράδειγμα συμβάσεις έργου. 

Η συμφωνία προβλέπει ότι η Goldman Sachs θα καταβάλει 12,11 δολάρια ανά μετοχή, δηλαδή περισσότερο από 50% επιπλέον σε σχέση με την τρέχουσα τιμή της μετοχής. Οι μέτοχοι της GreenSky θα λάβουν 0,03 του μετοχικού κεφαλαίου της Goldman Sachs για κάθε μετοχή. Μετά την επιβεβαίωση της εξαγοράς, η μετοχή της GreenSky ενισχύθηκε κατά 52%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Goldman Sachs ανακοίνωσε μία ακόμη εξαγορά δισεκατομμυρίων λίγες εβδομάδες νωρίτερα, γεγονός που αποδεικνύει την πρόθεση του διευθύνοντος συμβούλου της David Solomon να αναδιαμοφώσει το προφίλ της τράπεζας. Ειδικότερα, το τμήμα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της τράπεζας ανακοίνωσε στο τέλος του Αυγούστου ότι εξαγόρασε την ασφαλιστική NN Group, που έχει έδρα στη Δανία, έναντι 1,6 δισ. δολαρίων, ώστε να ενισχύσει την παρυσία της σε ευρωπαϊκό έδαφος. Η Goldman σκοπεύει πλέον να επικεντρωθεί περισσότερο στην εξυπηρέτηση των καταναλωτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εξαγορά της GreenSky είναι η μεγαλύτερη επιχειρηματική συμφωνία που έχει ανακοινώσει η Goldman Sachs από το 2018, όταν ο Solomon ανέλαβε τα καθήκοντα διευθύνοντα συμβούλου.

moneryeview.gr με πληροφορίες από Financial Times

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News