BUSINESS & FINANCE

JP Morgan: Οι ελληνικές μετοχές στις φθηνότερες της Ευρωζώνης

JP Morgan: Οι ελληνικές μετοχές στις φθηνότερες της Ευρωζώνης

Το χρηματιστήριο της Αθήνας είναι από τα πιο φθηνά της Ευρώπης, καθώς οι ελληνικές μετοχές εμφανίζουν discount 20% με βάση το P/E και 67% με βάση το P/Book έναντι του μέσου όρου της Ευρωζώνης, δείχνει νέα ανάλυση της JP Morgan.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του αμερικανικού επενδυτικού οίκου, οι ελληνικές μετοχές εμφανίζουν P/E 12,6, την ώρα που ο μακροπρόθεσμος μέσος όρους τους διαμορφώνεται στο 12,9. Με discount 20% έναντι του μέσου όρου της Ευρωζώνης, είναι οι φθηνότερες στην Ευρώπη έπειτα από τις αυστριακές.

JP Morgan: Οι ελληνικές μετοχές στις φθηνότερες της Ευρωζώνης-1
Πατήστε πάνω στον πίνακα για να μεγαλώσει. 

Το P/Book του ελληνικού χρηματιστηρίου διαμορφώνεται στο 0,8, έναντι 1,8 που είναι ο μακροπρόθεσμος μέσος όρος. Το discount έναντι του ευρωπαϊκού μέσου όρου με βάση αυτό το κριτήριο (67%), καθιστά το ΧΑ την φθηνότερη αγορά στην Ευρωζώνη.

Οι ελληνικές μετοχές προσφέρουν μερισματική απόδοση 2,8%, υψηλότερη από τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο τους, που διαμορφώνεται στο 2,6%.

Και όλα αυτά, με φόντο τις υψηλές προβλέψεις για την ελληνική οικονομία, καθώς ο οίκος επισημαίνει ότι οι συγκλίνουσες εκτιμήσεις μιλούν για ρυθμούς ανάπτυξης 5,2% φέτος και 4,8% το 2022.

Σε αυτό το περιβάλλον, η JP Morgan προβλέπει ότι τα κέρδη ανά μετοχή των ελληνικών εισηγμένων θα αυξηθούν κατά 25% φέτος, 14% το 2022 και 11% το 2023. 

Άλλωστε, οι αναλυτές της JP Morgan εκτιμούν ότι τα χρηματιστήρια της περιφέρειας θα υπερ-αποδώσουν έναντι του πυρήνα, αφότου έμειναν πίσω το προηγούμενο διάστημα.

JP Morgan: Οι ελληνικές μετοχές στις φθηνότερες της Ευρωζώνης-2

Η στροφή στις μετοχές value στηρίζει το trade της περιφέρειας έναντι του πυρήνα, ενώ την ίδια στιγμή, οι οικονομίες της περιφέρειας είναι εκείνες που ωφελούνται περισσότερο από το Ταμείο Ανάκαμψης και απειλούνται λιγότερο από την επιβράδυνση της Κίνας.

JP Morgan: Οι ελληνικές μετοχές στις φθηνότερες της Ευρωζώνης-3

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News