Business & Finance Δευτέρα 30/08/2021, 10:53
BUSINESS & FINANCE

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Πολλαπλά οφέλη από την ανάληψη της παραχώρησης της Εγνατίας Οδού

Ξεπερνά πλέον τα 1.500 χλμ. το συνολικό χαρτοφυλάκιο αυτοκινητοδρόμων του ομίλου

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Πολλαπλά οφέλη από την ανάληψη της παραχώρησης της Εγνατίας Οδού

«Εξαιρετικά θετική και πολλαπλά σημαντική εξέλιξη, με πλήθος οφέλη για τον όμιλο και τους μετόχους του» χαρακτηρίζει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. την ανάληψη της παραχώρησης της Εγνατίας Οδού.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ανακήρυξε την ένωση προσώπων ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε.  (75%) – EGIS PROJECTS S.A. (25%), ως προτιμητέο επενδυτή για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης του αυτοκινητοδρόμου της Εγνατίας Οδού και τριών κάθετων οδικών αξόνων της, για χρονική περίοδο 35 ετών. Η δεσμευτική προσφορά ανέρχεται σε 1.496.100.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, με την ανάληψη της παραχώρησης «ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ εντάσσει στο διαρκώς διευρυνόμενο χαρτοφυλάκιο παραχωρήσεών του τον μεγαλύτερο αυτοκινητόδρομο της χώρας κι έναν από τους μεγαλύτερους σε ευρωπαϊκό επίπεδο, συνολικού μήκους (συμπεριλαμβανομένων των τριών κάθετων οδικών αξόνων) 883 χλμ.».

Το συνολικό χαρτοφυλάκιο αυτοκινητοδρόμων του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα ξεπερνά πλέον τα 1.500 χλμ., καθώς ο όμιλος κατέχει επίσης το 100% της Νέας Οδού, το 100% της Κεντρικής Οδού και το 17% της Ολυμπίας Οδού. Πρόκειται για το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο αυτοκινητοδρόμων στη χώρα κι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News