Business & Finance Πέμπτη 5/08/2021, 18:14
BUSINESS & FINANCE

Πειραιώς: Αίτηση υπαγωγής της «Sunrise II» στον Ηρακλή

Για παροχή εγγύησης από το δημόσιο

Πειραιώς: Αίτηση υπαγωγής της «Sunrise II» στον Ηρακλή

Αίτηση υπαγωγής της τιτλοποίησης «Sunrise II» στο πρόγραμμα παροχής εγγυήσεων «Ηρακλής ΙΙ» υπέβαλε η Πειραιώς, στο πλαίσιο της προσπάθειας μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Η λογιστική αξία του χαρτοφυλακίου ανέρχεται σε 2,6 δισ. ευρώ, με την αίτηση να αφορά την παροχή εγγύησης από το δημόσιο για ομόλογα υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας, αξίας 1,2 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τα οικονομικά μεγέθη της τράπεζας, κατά το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου, το απόθεμα των NPEs μειώθηκε σε 13,5 δισ. ευρώ ή αλλιώς κατά 50%, με αποτέλεσμα το καθαρό αποτέλεσμα να διαμορφωθεί σε ζημιές 2,5 δισ. ευρώ στο α’ εξάμηνο του 2021.

Μάλιστα, τα προ προβλέψεων κέρδη αυξήθηκαν, κατά το ίδιο διάστημα, σε 505 εκατ. ευρώ, επίδοση κατά 18% υψηλότερη σε σχέση με το α’ εξάμηνο του 2020. Τα κέρδη προ φόρων, επίσης, ενισχύθηκαν στα 358 εκατ. ευρώ, ποσό διπλάσιο σε σχέση με πέρυσι. 

Η ανακοίνωση της Πειραιώς

Στην πορεία ολοκλήρωσης των διαδικασιών για την τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων δανείων με την κωδική ονομασία «Sunrise II», συνολικής λογιστικής αξίας €2,6δις, η Τράπεζα Πειραιώς υπέβαλε την 05.08.2021 αίτηση βάσει του ν.4649/2019 για την ένταξη της τιτλοποίησης αυτής στο πρόγραμμα παροχής εγγυήσεων «Ηρακλής ΙΙ». Η αίτηση αφορά στην παροχή εγγύησης από το Ελληνικό Δημόσιο για ομόλογα «Sunrise ΙΙ» υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας, συνολικής ονομαστικής αξίας έως €1,2 δισ.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News