Business & Finance Δευτέρα 2/08/2021, 13:27
BUSINESS & FINANCE

Εταιρικά deals: Το πιο καυτό καλοκαίρι της Ευρώπης από το 2007

Σε επίπεδα ρεκόρ οι συγχωνεύσεις - εξαγορές

Εταιρικά deals: Το πιο καυτό καλοκαίρι της Ευρώπης από το 2007

Το πιο καυτό καλοκαίρι των τελευταίων 15 ετών αναμένεται να ζήσει το ευρωπαϊκό επιχειρείν, όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία για τις εταιρικές συγχωνεύσεις – εξαγορές.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση τα δεδομένα του πρακτορείου Bloomberg, η αξία των deals, στα οποία εμπλέκονται ευρωπαϊκές επιχειρήσεις. ανέρχονται έως σήμερα στο ποσό των 182 δισ. ευρώ.

Η συγκεκριμένη επίδοση είναι ήδη η καλύτερη από το 2008, ενώ έως το τέλος του Αυγούστου αναμένεται να καταστεί η καλύτερη από το 2007, δηλαδή σχεδόν των τελευταίων 15 ετών.

Εταιρικά deals: Το πιο καυτό καλοκαίρι της Ευρώπης από το 2007-1

Τα εταιρικά deals αφορούν το σύνολο των κλάδων. Μόνο σήμερα, για παράδειγμα, η αμερικανική βιομηχανία Parker-Hannifin ανακοίνωσε την εξαγορά της βρετανικής Meggitt, με το αντίτιμο να ορίζεται στα 6,3 δισ. στερλίνες.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, η βρετανική εταιρεία παροχής υπηρεσιών Sanne Group αποκάλυψε ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση της πλατφόρμας διαχείρισης assets Apex Group έναντι 1,5 δισ. στερλινών.

Την Κυριακή δε, η γερμανική εταιρεία real estate Vonovia ανακοίνωσε την εξαγορά της Deutsche Wohnen, στην τιμή – μαμούθ των 19,1 δισ. ευρώ.

Και ο χορός των deals συνεχίζεται.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News