Business & Finance Δευτέρα 2/08/2021, 12:53
BUSINESS & FINANCE

Ανοδική «πρεμιέρα» για τον νέο δείκτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Άνοδος 0,6% για τον δείκτη ESG

Ανοδική «πρεμιέρα» για τον νέο δείκτη στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Πρεμιέρα κάνει σήμερα ο νέος δείκτης ESG στο Χρηματιστήριο Αθηνών, σε μια προσπάθεια της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να προσελκύσει «φρέσκα» επενδυτικά κεφάλαια από το εξωτερικό.

Ο νέος δείκτης, στην πρώτη συνεδρίαση, καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,65% και διαμορφώνεται στις 1.006,27 μονάδες, κερδίζοντας έξι μονάδες σε σχέση με την τιμή εκκίνησης.

Υπενθυμίζεται ότι στον ESG εντάσσονται μια σειρά εισηγμένων, ανάμεσα στις οποίες η Alpha, η Cenergy, η Eurobank, η Coca – Cola, η Jumbo, η Lamda Development, η Titan, η Aegean, η ΔΕΗ, η Mytilineos κ.α.

O εν λόγω δείκτης αναφέρεται σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης (ESG), τα οποία μπορούν να επηρεάσουν θετικά την ικανότητα μιας εταιρείας να παράξει αξία μακροπρόθεσμα.

Πρόκειται για μια νέα διεθνή τάση, η οποία αποκτά ολοένα και περισσότερα ερείσματα ανάμεσα στους επενδυτές, οι οποίοι χρησιμοποιούν τις πληροφορίες ESG, ώστε να καθορίσουν ποιες εισηγμένες είναι ανθεκτικές και έτοιμες για να διαχειριστούν τις όποιες αλλαγές στο περιβάλλον δραστηριοποίησης.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News