Business & Finance Παρασκευή 25/06/2021, 13:38
BUSINESS & FINANCE

Panos Panay: Η καρδιά των Windows της Microsoft χτυπά ελληνικά

Ο άνθρωπος πίσω από τα πιο δημοφιλή προϊόντα της εταιρείας

Panos Panay: Η καρδιά των Windows της Microsoft χτυπά ελληνικά

Ο Panos Panay (ή Πάνος Παναή όπως θα τον έλεγαν στην Κύπρο, από όπου και κατάγεται) έχει συνηθίσει να έχει τους προβολείς στραμμένους πάνω του. Ως ο Chief Product Officer της Microsoft, είναι εκείνος που ανεβαίνει στη σκηνή και παρουσιάζει σε δημοσιογράφους αλλά και λάτρεις της τεχνολογίας από όλο τον κόσμο τα πιο πολυαναμενόμενα νέα προϊόντα αυτού του κολοσσού που μόλις άγγιξε τα 2 τρισ. δολάρια κεφαλαιοποίησης. Όμως, η χθεσινοβραδινή παρουσίαση των Windows 11 ήταν πιο σημαντική από τις πολλές που έχει κάνει ο Ελληνοκύπριος αστέρας της τεχνολογίας.

Στην εποχή της πανδημίας, της τηλεργασίας, της τηλεκπαίδευσης και του ψηφιακού μετασχηματισμού, τα desktops και τα laptops έγιναν πιο σημαντικά από ποτέ για τις ζωές μας. Οι παραγγελίες PCs αυξήθηκαν το 2020 κατά 13%, δηλαδή με τους υψηλότερους ρυθμούς της τελευταίας δεκαετίας. Υπό τον Panay, η Microsoft προσαρμόζει τα Windows 11 στις απαιτήσεις αυτής της εποχής, ενοποιώντας το Microsoft Teams για όσους δουλεύουν από το σπίτι και γενικά βελτιώνοντας την εμπειρία του χρήστη, τώρα που οι περισσότεροι περνούν πολύ περισσότερη ώρα μπροστά από την οθόνη.

«Η ομάδα ασχολήθηκε με εμμονή με κάθε pixel. Όλες αυτές οι λεπτομέρειες που ενώθηκαν, οι μεταβάσεις, το user interface, πώς όλα ρέουν μαζί, σκοπός είναι να σας φέρουν μία απίστευτη αίσθηση ηρεμίας», είπε ο Panay κατά την παρουσίασή του.

Ο Panay άρχισε να δουλεύει για την Microsoft το 2004 και θεωρείται ο «πατέρας» του brand της εταιρείας, Surface. Όσοι τον γνωρίζουν λένε ότι έχει «μάτι» για τη λεπτομέρεια και αγάπη για την καινοτομία, ενώ θεωρεί ότι τα προϊόντα είναι μία αντανάκλαση των ανθρώπων που τα φτιάχνουν αλλά και εκείνων που τα χρησιμοποιούν.

Το Forbes τον έχει περιγράψει σαν «την ταπεινή καρδιά της επιτυχίας» της Microsoft, με τον Panay να μιλά στη συνέντευξή του για τη σημασία της οικογένειας και να θυμάται ότι σε μία από τις παρουσιάσεις του Surface στη Νέα Υόρκη, ο πατέρας του βρισκόταν ανάμεσα στο κοινό.

«Η μαμά μου και ο μπαμπάς μου ζουν στο Λος Άντζελες. Εκείνος είναι 87, είναι εκπληκτικός. Δεν με είχε δει ποτέ να παρουσιάζω και αυτή τη φορά μου το ζήτησε. ‘Δεν σε έχω δει ποτέ και το θέλω πραγματικά’. Ήταν συγκινητικό, ήταν ιδιαίτερο», είπε.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News