Business & Finance Δευτέρα 17/05/2021, 10:35
BUSINESS & FINANCE

Microsoft: Ο Μπιλ Γκέιτς έφυγε από το δ.σ. όταν αποκαλύφθηκε η σχέση του με υπάλληλο

Microsoft: Ο Μπιλ Γκέιτς έφυγε από το δ.σ. όταν αποκαλύφθηκε η σχέση του με υπάλληλο

Έρευνα για την εξωσυζυγική σχέση του Μπιλ Γκέιτς με υπάλληλο της Microsoft πραγματοποίησε στα τέλη του 2019 το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, όπως αποκαλύπτει η Wall Street Journal. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, κάποια μέλη του διοικητικού συμβουλίου αποφάσισαν ότι ο Γκέιτς δεν θα έπρεπε να έχει πλέον θέση σε αυτό. Ο συνιδρυτής της Microsoft αποχώρησε από το δ.σ. της εταιρείας το 2020.

Σύμφωνα με τη WSJ, η Microsoft προσέλαβε δικηγορική εταιρεία να ερευνήσει το θέμα στα τέλη του 2019, αφότου μηχανικός της εταιρείας ισχυρίστηκε σε επιστολή της ότι είχε σχέσεις με τον Γκέιτς, επί σειρά ετών.

Εκπρόσωπος του Γκέιτς δήλωσε ότι «υπήρξε μία εξωσυζυγική σχέση σχεδόν πριν από 20 χρόνια, η οποία έληξε φιλικά». Και διευκρίνισε ότι η απόφασή του να αποχωρήσει από το δ.σ. δεν σχετίζεται με το θέμα. Για την ακρίβεια, είχε εκφράσει το ενδιαφέρον του να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στις φιλανθρωπικές ασχολίες του αρκετά χρόνια νωρίτερα, είπε.

Υπενθυμίζεται ότι ο 65χρονος Γκέιτς και η 56χρονη σύζυγός του Μελίντα, ανακοίνωσαν αυτό τον μήνα ότι παίρνουν διαζύγιο, έπειτα από 27 χρόνια γάμου. «Δεν πιστεύουμε πια ότι μπορούμε να αναπτυχθούμε μαζί ως ζευγάρι σε αυτή τη φάση της ζωής μας», είπαν.

Όπως έχει αποκαλύψει η Wall Street Journal, η Μελίντα Φρεντς Γκέιτς δούλευε με δικηγόρους σε αρκετές εταιρείες για τη λύση του γάμου της, από το 2019. Ανάμεσα στους λόγους ήταν και οι ανησυχίες της για τις σχέσεις του συζύγου της με τον καταδικασμένο παιδόφιλο Τζέφρι Επστάιν. Εκπρόσωπος του Γκέιτς έχει δηλώσει ότι οι δύο τους συναντήθηκαν για φιλανθρωπικούς λόγους, κάτι το οποίο ο συνιδρυτής της Microsoft μετανιώνει.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Wall Street Journal 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News