BUSINESS & FINANCE

JP Morgan: Γιατί δηλώνει ουδέτερη απέναντι στα ελληνικά ομόλογα

Eκτιμά ότι τα spreads των ελληνικών ομολόγων θα παραμείνουν στάσιμα τους επόμενους μήνες

JP Morgan: Γιατί δηλώνει ουδέτερη απέναντι στα ελληνικά ομόλογα

Ουδέτερη στάση υιοθετεί τώρα η JP Morgan απέναντι στα ελληνικά κρατικά ομόλογα, έπειτα από το ισχυρό ράλι του τελευταίου διαστήματος.

Τα spreads τόσο των ελληνικών όσο και των κυπριακών ομολόγων έναντι των αντίστοιχων γερμανικών bunds μειώνονται από τα μέσα του Μαΐου, ενώ ακόμα και έπειτα από την ήπια διεύρυνσή τους την περασμένη εβδομάδα, κινούνται κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα από την ευρωπαϊκή κρίση χρέους του 2011, επισημαίνουν οι αναλυτές του οίκου.

Τα ιστορικά χαμηλά spreads δικαιολογούνται από τα ισχυρά μακροοικονομικά θεμελιώδη, τα οποία ενισχύονται περαιτέρω από τις αναμενόμενες εκταμιεύσεις των κονδυλίων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης και τις πολύ υποστηρικτές αγορές ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για το υπόλοιπο του 2021, τονίζεται.

Παρόλα αυτά, η JP Morgan εκτιμά ότι τα spreads των ελληνικών και  κυπριακών ομολόγων θα παραμείνουν στάσιμα, στα τρέχοντα επίπεδα, κατά τους επόμενους μήνες.

Οι προβλέψεις του οίκου τοποθετούν το spread του ελληνικού 10ετούς στις 95 μονάδες βάσης τον Σεπτέμβριο του 2021 (από τις 99 μονάδες βάσης σήμερα) και ελαφρώς υψηλότερα, στις 105 μονάδες βάσης τον Δεκέμβριο. Στα επίπεδα των 105 μονάδων βάσης εκτιμάται ότι θα παραμείνει το spread έως και τον Ιούνιο του 2022.  

JP Morgan: Γιατί δηλώνει ουδέτερη απέναντι στα ελληνικά ομόλογα-1

«Για τους επενδυτές που αναζητούν να υιοθετήσουν overweight θέσεις στην Ελλάδα, θεωρούμε τα ομόλογα διάρκειας 7-9 ετών ελκυστικά», τονίζουν οι αναλυτές, καθώς επισημαίνουν ότι αυτά προσφέρουν τη μεγαλύτερη διαφορά στις αποδόσεις σε σχέση με την υπόλοιπη περιφέρεια.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News