BUSINESS & FINANCE

DCS Delphic Strategies: Βλέπει ανάπτυξη 8,2% στην Ελλάδα φέτος

Και ακόμα υψηλότερους ρυθμούς για το 2022

DCS Delphic Strategies: Βλέπει ανάπτυξη 8,2% στην Ελλάδα φέτος

Η θετική έκπληξη από τα στοιχεία για το ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου θέτει τις βάσεις για την καταγραφή πολύ υψηλών ρυθμών ανάπτυξης, που αναμένεται να φτάσουν στο 8,2% για το σύνολο του 2021, εκτιμά ο Ίναχος Λάζος, ιδρυτής της DCS Delphic Strategies, μίας συμβουλευτικής εταιρείας με πελάτες επενδυτικά κεφάλαια από όλο τον κόσμο.

Συγκεκριμένα, η ανάλυση της εταιρείας κάνει λόγο για αύξηση του ΑΕΠ κατά 13,8% σε ετήσια βάση κατά το δεύτερο τρίμηνο, 11,2% κατά το τρίτο τρίμηνο και 11,5% κατά το τέταρτο τρίμηνο.

Η οικονομική, δημοσιονομική και νομισματική πολιτική την οποία υπαγόρευσε η πανδημία δεν θα μπορούσε να είναι πιο ιδανική για την Ελλάδα, επισημαίνει η DCS Delphic Strategies, προβλέποντας ότι η οικονομία θα παραμείνει σε εξίσου υψηλούς ρυθμούς για το 2022, όταν αναμένεται αύξηση του ΑΕΠ κατά 9%.

Με τη βοήθεια και των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης, η ελληνική οικονομία υπολογίζεται ότι θα κλείσει το 2022 σε επίπεδα κατά 8-10% υψηλότερα του 2019.

Η πολύ γρήγορη επαναφορά της οικονομίας στα προ-κορωνοϊού επίπεδα πρόκειται να εκπλήξει θετικά τους οίκους αξιολόγησης, οδηγώντας σε μία σημαντική μείωση του χρέους ως προς το ΑΕΠ. Σε συνδυασμό και με την εξυγίανση των χαρτοφυλακίων δανείων των τραπεζών, η DCS Delphic Strategies θεωρεί εφικτή την έξοδο από το junk το αργότερο έως τις αρχές του 2023, κάτι που αναμένεται να έχει σημαντική επίδραση τόσο στα ομόλογα όσο και στις μετοχές.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News