Business & Finance Τετάρτη 2/06/2021, 12:33
BUSINESS & FINANCE

Ποιοι κερδοσκοπούν με το Baby Shark

Τι σχέση μπορεί να έχει με το χρηματιστήριο το viral παιδικό τραγούδι με τα σχεδόν 8,7 δισ. views;

Ποιοι κερδοσκοπούν με το Baby Shark

Ότι ο Elon Musk έχει την ικανότητα  να ανεβάζει και να κατεβάζει τις αγορές με μία μόνο ανάρτησή του στο Twitter είναι πια γνωστό. Σήμερα αποδείχθηκε ότι ακόμα και τα παιδικά τραγούδια που πιθανότατα ακούει μαζί με τον ηλικίας ενός έτους γιο του, δίνουν σε κάποιους το σύνθημα για –μάλλον κερδοσκοπικές- επενδύσεις. 

To Baby Shark νικάει όλα τα memes του ίντερνετ. «Έχει πιο πολλά views από όλους τους ανθρώπους της γης», έγραψε ο CEO της Tesla στο Twitter. 

 

Το αποτέλεσμα ήταν ότι αμέσως, η μετοχή της Samsung Publishing εκτινάχθηκε κατά 10%. Ο λόγος; Η κορεάτικη εισηγμένη είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της SmartStudy, της εταιρείας που έχει κάνει την παραγωγή του Baby Shark. 

Καθώς το παιδικό τραγούδι έχει γίνει viral στο YouTube τα τελευταία χρόνια, η μετοχή της Samsung Publishing έχει υπερτετραπλασιάσει την αξία της από τα τέλη του 2018. 

Το Baby Shark έχει σχεδόν 8,7 δισ. views στο YouTube (δηλαδή, όπως επισήμανε ο Elon Musk, περισσότερα από τον συνολικό πληθυσμό της γης). Και τον περασμένο μήνα, αποτέλεσε την έμπνευση ακόμα και για τη δημιουργία ενός νέου κρυπτονομίσματος

Πλέον, η μετοχή της Samsung Publishing προστίθεται στη λίστα με τα κρυπτονομίσματα (βλέπε Bitcoin, Dogecoin) και τις meme stocks που εκτινάχθηκαν ή βυθίστηκαν με ένα tweet του Elon Musk. 

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News