Business & Finance Τρίτη 1/06/2021, 12:54
BUSINESS & FINANCE

Elon Musk: Αυτός είναι ο λόγος που ακριβαίνουν τα Tesla

Τον Μάιο, η Tesla ανέβασε τις τιμές πώλησης των αυτοκινήτων της για πέμπτη φορά μέσα σε μερικούς μήνες

Elon Musk: Αυτός είναι ο λόγος που ακριβαίνουν τα Tesla

Οι αυξήσεις στις τιμές των αυτοκινήτων της Tesla οφείλονται στις ανατιμήσεις στην παγκόσμια αλυσίδα παραγωγής και ειδικά στις πρώτες ύλες, έγραψε ο CEO της αυτοκινητοβιομηχανίας Elon Musk στο Twitter, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται η εταιρεία.

«Πραγματικά δεν μου αρέσει η κατεύθυνση την οποία έχει πάρει η Tesla, καθώς αυξάνει τις τιμές των αυτοκινήτων ενώ αφαιρεί χαρακτηριστικά όπως η προσαρμοζόμενη στήριξη της πλάτης στο Model Y», έγραψε ένας χρήστης της Tesla, με τον CEO της εταιρείας να σπεύδει να του απαντήσει δημοσίως.

«Οι τιμές αυξάνονται λόγω των μεγάλων ανατιμήσεων στην αλυσίδα παραγωγής σε όλη τη βιομηχανία. Ειδικά στις πρώτες ύλες», εξήγησε ο Musk.

Όπως μετέδωσε η ιστοσελίδα Electrek, η Tesla ανέβασε μέσα στον Μάιο τις τιμές για τα Model 3 και Model Y. Ήταν η πέμπτη αύξηση τιμών σε αυτά τα μοντέλα μέσα σε μερικούς μήνες.

Πάντως, είναι γνωστό ότι η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στην αλυσίδα παραγωγής, κυρίως εξαιτίας της έλλειψης ημιαγωγών, η οποία αναμένεται να κοστίσει στις εταιρείες του κλάδου 110 δισ. δολάρια το 2021.

Η Tesla δεν αποτελεί εξαίρεση, καθώς κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της, ο Musk είχε πει ότι τα προβλήματα στις αλυσίδες παραγωγές προκαλούν «τρελές δυσκολίες» και η έλλειψη ημιαγωγών επηρεάζει τους στόχους της εταιρείας για την παραγωγή της.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Business Insider 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News