Business & Finance Τρίτη 20/04/2021, 11:31
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Elon Musk: Δεν είχε Autopilot το αυτοκίνητο της Tesla στο τροχαίο με τους 2 νεκρούς

Elon Musk: Δεν είχε Autopilot το αυτοκίνητο της Tesla στο τροχαίο με τους 2 νεκρούς

Ο Elon Musk υποστηρίζει ότι η Tesla δεν φέρει ευθύνη για το δυστύχημα με δύο νεκρούς στα προάστια του Χιούστον. Η έρευνα δεν έχει ολοκληρωθεί ωστόσο ο ιδρυτής της εταιρείας ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε ανάρτησή του στο Twitter έσπευσε να επισημάνει πως με βάση τα έως τώρα δεδομένα που έχει στη διάθεσή της η Tesla το όχημα δεν είχε ενεργοποιημένο το σύστημα αυτόματης πλοήγησης Autopilot. 

Συγκεκριμένα όπως έγραψε ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου δεν είχε αγοράσει την επιλογή για πλήρως αυτοματοποιημένη οδήγηση «Full Self-Driving» και δεν θα μπορούσε να έχει ενεργοποιήσει το Autopilot. Στον απόηχο του «τιτιβίσματος» η μετοχή της Tesla στις εξωχρηματιστηριακές συναλλαγές ακολούθησε την ανιούσα.  

Το όχημα που ήταν ένα Model S της Tesla πραγματοποίησε μία πολύ μικρή απόσταση πριν συντριβεί πάνω σε ένα δέντρο και τυλιχτεί στις φλόγες, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνδρες που επέβαιναν σε αυτό. 

Σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν υπήρχε κανείς πίσω από το τιμόνι. Και η αστυνομία σε ανακοίνωσή της ανέφερε πως κανείς δεν οδηγούσε το όχημα, με τον έναν νεκρό να εντοπίζεται στη θέση του συνοδηγού και τον άλλο στο πίσω κάθισμα. Το δεδομένο αυτό ήταν που κίνησε υποψίες για χρήση του συστήματος Autopilot. 

Η Tesla έχει επανειλημμένα επισημάνει ότι το Autopilot- που είναι πρωτίστως για οδήγηση σε εθνικές οδούς- δεν είναι υποκατάστατο των οδηγών και απαιτεί «ενεργή εποπτεία του οδηγού», ο οποίος σε κάθε περίπτωση μένει πίσω από το τιμόνι. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News