Business & Finance Πέμπτη 27/05/2021, 08:21
BUSINESS & FINANCE

Καρλ Άικαν: Έτοιμος να επενδύσει τουλάχιστον 1 δισ. δολ. στα κρυπτονομίσματα

Καρλ Άικαν: Έτοιμος να επενδύσει τουλάχιστον 1 δισ. δολ. στα κρυπτονομίσματα

Την πρόθεσή του να ασχοληθεί με την αγορά κρυπτονομισμάτων αποκάλυψε ο ακτιβιστής επενδυτής Καρλ Άικαν, ο οποίος γνωστοποίησε ότι δεν αποκλείεται να επενδύσει περισσότερα από 1 δισ. δολάρια.

Μέχρι στιγμής, βέβαια, ο Αμερικανός επενδυτής δεν έχει βάλει ούτε ένα δολάριο στη ραγδαίως μεταβαλλόμενη αγορά των ψηφιακών νομισμάτων. Ωστόσο, όπως δήλωσε στο Bloomberg TV, μελετάει τα Bitcoin, τα Ethereum και γενικώς τον κλάδο των κρυπτονομισμάτων για να αποφασίσει πού υπάρχουν οι ευκαιρίες.

Πρόσθεσε δε, ότι τα εναλλακτικά νομίσματα αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερη δημοφιλία, ως μια φυσική αντίδραση στον πληθωρισμό της οικονομίας. «Οποιαδήποτε κριτική, η οποία δεν έχει υποκειμενική αξία, είναι λαθεμένη» συνέχισε, στο ίδιο μήκος κύματος.

«Ποια είναι η αξία του δολαρίου; Η μοναδική του αξία είναι επειδή μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να πληρώσεις τους φόρους σου» πρόσθεσε, παράλληλα, επαναλαμβάνοντας ότι αναζητάει τρόπους για να εμπλακεί στην αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι η τιμή του Bitcoin έχει υποχωρήσει στα επίπεδα των 37.700 δολαρίων, δεχόμενη μεγάλη πίεση, μετά την απόφαση της Tesla να μην αποδέχεται τα κρυπτονομίσματα ως μέσο πληρωμής.

Λίγες ημέρες αργότερα ακολούθησε και ένα δεύτερο σφυροκόπημα, καθώς η κεντρική τράπεζα της Κίνας ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να εισαχθούν ουδέποτε στην πραγματική οικονομία.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News