Business & Finance Τρίτη 18/05/2021, 09:56
BUSINESS & FINANCE

Αδ. Γεωργιάδης: Εισηγούμαστε να καταργηθεί το όριο των 100 ατόμων για τις δεξιώσεις γάμων

Αδ. Γεωργιάδης: Εισηγούμαστε να καταργηθεί το όριο των 100 ατόμων για τις δεξιώσεις γάμων

Μέσα σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων από τη στιγμή που θα υποβάλλουν την αίτηση θα λάβουν την επιδότηση οι επιχειρήσεις της εστίασης, όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Σχετικά με τους γάμους και τις δεξιώσεις σε κτήματα ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε μιλώντας στον Ant1 πως «θέλουμε να πείσουμε τους ειδικούς να μην υπάρχει το όριο των 100 ατόμων». «Το όριο των 100 ατόμων δεν έχει νόημα όταν δεν ισχύει στα εστιατόρια» πρόσθεσε, σημειώνοντας πως το θέμα θα εξεταστεί αύριο από την επιτροπή. Διευκρίνισε ωστόσο ότι το θέμα για «χορό στην πίστα θα εξεταστεί πολύ αργότερα», συμπληρώνοντας πως «για τις δεξιώσεις θα εισηγηθούμε να υπάρχει μουσική όχι χορός».

Ανέφερε ακόμα ότι «οι εσωτερικοί χώροι στην εστίαση θα ανοίξουν όταν φτάσουμε στο 50% των εμβολιασμένων με την πρώτη δόση». «Όταν εμβολιαστούμε όλα θα τελειώσουν, όπως έγινε στο Ισραήλ και το Ηνωμένο Βασίλειο», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

Σχετικά με το πρόγραμμα για την ενίσχυση του τουρισμού δήλωσε ότι «μπορεί και σήμερα να έρθει η έγκριση από την Ε.Ε.». Επανέλαβε ακόμη πως η ενίσχυση στον τουρισμό θα είναι «γενναία και μη επιστρεπτέα».

Παράλληλα, έκανε λόγο για συμφωνία με το ΤΣΜΕΔΕ ώστε να δοθούν εγγυημένα δάνεια στους μηχανικούς, ενώ ανακοίνωσε ότι έρχεται νέο πρόγραμμα για επιχειρήσεις έως 200.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News