Business & Finance Σάββατο 8/05/2021, 12:20
BUSINESS & FINANCE

Προσεχώς αποφάσεις για την επανεκκίνηση νέων δραστηριοτήτων

Προσεχώς αποφάσεις για την επανεκκίνηση νέων δραστηριοτήτων

Αποφάσεις για το άνοιγμα περισσότερων δραστηριοτήτων αναμένονται εντός της εβδομάδας. Όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης στον τηλεοπτικό σταθμό Open μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα ληφθούν αποφάσεις για τις δεξιώσεις γάμων στα κτήματα, για τα κέτερινγκ ενώ στόχος είναι να τεθεί το χρονοδιάγραμμα για την εκκίνηση και άλλων δραστηριοτήτων.

Για τους γάμους σε κτήματα ο υπουργός είπε ότι θα υπάρξουν αναλυτικές ανακοινώσεις των σχετικών πρωτοκόλλων τις ερχόμενες ημέρες ώστε να «μπορεί ο κόσμος να προγραμματίζει τη ζωή του» και σε ό,τι αφορά στον αριθμό των ατόμων που θα επιτρέπεται να συμμετέχουν στις κοινωνικές εκδηλώσεις ανέφερε ότι, προφανώς, στην αρχή θα είναι για λιγότερα άτομα αλλά προοδευτικά ο αριθμός θα μπορεί να αυξηθεί.

Ανέφερε ακόμη πως το υπουργείο επιθυμεί να τεθεί χρονοδιάγραμμα για την εκκίνηση των εμπορικών εκθέσεων προκειμένου να κάνουν τον προγραμματισμό τους οι επιχειρηματίες. 

Σε ό,τι αφορά τα γυμναστήρια είπε πως θα ανοίξουν γύρω στις 17 του μήνα, αλλά πρώτα για τους εμβολιασμένους και στις αρχές του Ιουνίου για όλους. Όπως διευκρίνισε, οι ακριβείς ανακοινώσεις σχετικά με το πώς και το πότε θα ανοίξουν τα γυμναστήρια αναμένονται την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε πως το υπουργείο έχει ζητήσει το άνοιγμα των κέντρων ευεξίας αλλά και των καταστημάτων που κάνουν τατουάζ, καθώς είναι «κλάδοι που έχουν πληγεί» από τον κορβνοϊό και εξέφρασε την πεποίθησή του πως από την άλλη εβδομάδα θα το δεχθούν οι ειδικοί.

Για το πότε θα επιτραπεί η μουσική στην εστίαση απάντησε πως «ακολουθούμε τις εντολές των ειδικών» και πρόσθεσε ότι από τις 15 Μαΐου, οπότε και ανοίγει ο τουρισμός, θα καλό να δοθεί και αυτή η δυνατότητα. Για την ίδια ημερομηνία προσδιόρισε και την κατάργηση των ραντεβού για τις αγορές σε εμπορικά καταστήματα. «Το ραντεβού δυσκολεύει τον καταναλωτή και γι’ αυτό ήταν πεσμένη η κίνηση. Δεν πήγε όπως θα ήθελα εγώ» σχολίασε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News