ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟ

Ανοιχτά Notos, κλειστά Attica: Τι ισχύει τελικά με τα πολυκαταστήματα;

Ανοιχτά Notos, κλειστά Attica: Τι ισχύει τελικά με τα πολυκαταστήματα;

Οι καταναλωτές στην Αττική και άλλες περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου άρχισαν τις πρώτες αγορές τους σήμερα, αλλά βρήκαν τα περισσότερα πολυκαταστήματα εντελώς κλειστά, χωρίς δηλαδή να λειτουργούν με τηλεφωνικά ραντεβού. Υπήρξαν ωστόσο και κάποιες εξαιρέσεις, οι οποίες έχουν δημιουργήσει σύγχυση. Τι ισχύει λοιπόν; 

Σύμφωνα με την ΚΥΑ που εκδόθηκε το απόγευμα του Σαββάτου και ρυθμίζει αναλυτικά το υβριδικό άνοιγμα του λιανεμπορίου, για τις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου, διατηρείται η αναστολή της λειτουργίας των καταστημάτων λιανικού εμπορίου που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας τύπου shops in a shop.

Επίσης, κλειστά οφείλουν να παραμείνουν τα εμπορικά κέντρα, τα εκπτωτικά καταστήματα και τα εκπτωτικά χωριά εξαιρουμένων των φαρμακείων και των σούπερ μάρκετ- τα οποία λειτουργούν, ωστόσο, υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτουν ανεξάρτητη είσοδο για τους καταναλωτές. Στις περιοχές «αυξημένου κινδύνου» επιτρέπεται η λειτουργία των παραπάνω δραστηριοτήτων με click inside. 

Με βάση τους κανόνες αυτούς πολυκαταστήματα όπως τα Attica έμειναν κλειστά στην Αθήνα. Ωστόσο άνοιξε το πολυκατάστημα Notos Com στην πρωτεύουσα- κάτι που όπως φαίνεται δεν έπρεπε να γίνει. Σε επικοινωνία του MR με τον γενικό γραμματέα Εμπορίου, Παναγιώτη Σταμπουλίδη, ενημερωθήκαμε πως το Notos είχε ενημερωθεί εγγράφως από την προηγούμενη εβδομάδα ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει στην Αττική. Κατά συνέπεια αναμένεται να επιβληθεί το προβλεπόμενο από πρόστιμο από το υπουργείο για τη λειτουργία του. 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News